Pozdravljeni,
kmalu se odpravljamo z avtobusom na krajši 4 dnevni izlet. Rada bi spekla pecivo lahko tudi kekse, ki ne bo takoj že drugi d
barbara987
Pozdravljeni,
kmalu se odpravljamo z avtobusom na krajši 4 dnevni izlet. Rada bi spekla pecivo lahko tudi kekse, ki ne bo takoj že drugi d
barbara987
| barbara987 je napisal/a: |
| Pozdravljeni, kmalu se odpravljamo z avtobusom na krajši 4 dnevni izlet. Rada bi spekla pecivo lahko tudi kekse, ki ne bo takoj že drugi dan suho. Sama sem že preiskusila kar nekaj receptov na kulinariki, vendar večinoma pečem biskvitno pecivo, ki pa ni najbolj primerno za "prevažanje". Našla sem tudi recept za Londonske rezine, samo ne vem ali je to pecivo zelo krhko. Pomislila sem tudi na muffine vendar to ne pride v poštev, ker bi jih morala speči zelo veliko. Prosila bi vas, da mi svetujete katero pecivo se vam po vašem mnenju zdi primerno. barbara987 |
evo, http://www.kulinarika.net/recepti/10855/sladice/brizgan
tole je sila uporabno pecivo.
Pa pita madžarka in limonina ali bela pita so idealne za take priložnosti. Sočno pecivo je to, ki mu nekaj dni v škatlah kvečjemu dobro dene. Pa še hitro se speče - velik pekač naekrat, pa samo narežeš. Poleg tega ni pocasto in je idealno za jes z rokami. ali pa pa kakšni kvašeni rogljički z marmeladnim nadevom.
http://www.kulinarika.net/recepti/4543/sladice/bela-lim
madžarka je podobna, le da je v kremi še čokolada, ni pa limone (lahko pa daš rum, če ste že v avtobusu).
mamamia
Sporočilo je spremenil(a) mamamia dne 23. 2011 16:34Mogoče biskvit z jogurtom - bolj nizka varjanta peciva in po vrhu naložiš marelične polovičke ali četrtinke (iz kompota), ki se med peko napol potopijo v biskvit - sočno in enostavno. Namesto marelic so lahko tudi krhlji iz jabolk in mogoče malo rozin v biskvit. Ker ni kreme ni panike, da bi se kaj pokvarilo.
Po mojih izkušnjah so biskviti z oljem veliko bolj sočni od tistih z maslom ali margarino - tako da tudi pri marmornem kolaču lahko zamenjaš maslo z oljem ali pa narediš zebrino pecivo.
Drugače pa so najbolj obstojne razne varjante piškotov.
lep pozdrav
tedykaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Kremšnite, kremne rezine - kot z Bleda

Kakijeva nevesta