Glede nacionalne radio-televizije.
Nisem posebej navdušena nad izdelki. Imam za sabo dve izkušnji, ko nisem plačala 1/30 mesečnega prispevka in sicer enkrat zaradi tega, ker niso blokirali sovražnega govora v oddaji, ki je šla v živo, enkrat pa zaradi nečesa, kar sem ocenila kot kršitev v referendumski kampanji. Obakrat sem zadevo uveljavljala s sporazumom o pobotu (s katerim so se potem morali ukvarjati v naročniški službi in v vodstvu in programskem svetu, ker so vsi prejeli izjavo o pobotu in ker v rednem roku ni bilo ugovorov zoper pobot, je bil predlagani pobot sprejet). Hočem reči, če kaj v resnici preseže meje tistega, kar je dostojno, potem se sama pritožim in z orodji pravne države rešujem zadeve.
Pa če se mi zdi, da je bil kdo v izvajanju površen itd itd...zajamem sapo, napišem v email ime.priimek@rtvslo.si, pa v CC še emajle od urednikov, pa da vidimo, kako se bo sugestija prijela. In se pod svoje konkretne kritike zoper to, kako kdo dela, tudi popišem.
A propos konkretnih posameznikov, ki so bili tu omenjeni:
Glede gospoda Hoferja - o njem nimam kakšnega posebnega mnenja. Me niti posebej ne navdušuje, niti mi ne vzbuja kakih močnih reakcij. Definitivno pa je, da je sodeloval pri letošnji emi in evroviziji in da je bil končni izplen boljši kot lani. Če je gospod Hofer pameten, bo iz tega kaj potegnil, v nasprotnem primeru pa ne. Ko se bodo ljudje naučili, da tekmovanje traja vse dotlej, dokler se ne konča glasovanje - in da se ne zmaga že s tem, ko se pride v finale - se zna zgoditi, da bo Slo stalna udeleženka finalov. Če pa ta lekcija ne bo osvojena, bodo finala vedno samo naključna sreča. To misel bom posredovala tudi na emajle na televizijo, da se ne bi tole pametovanje ustavilo na forumu.
Glede Miše Molk. Težava te nacije je v tem, da ima eno samo Mišo Molk (in maso Pepc Širhakeljc in ostalih nevdinih ljudi, ki jih pri belem dnevu in z dodatno lučjo ne opaziš) in da jo potem foušija pljuva kar tako, da mine čas. Težava te nacije je, da tako hudo in na meji neznosnih bolečin prenaša dejstvo, da eni pa zmorejo žareti desetlejta (ne glede na to, kaj si slehernik o takem misli) in da preprosto imajo v sebi nekaj več. Ni treba, da je komu MM blazno všeč, ampak, dajmo priznati, gospa ima v sebi nekaj, zaradi česar štrli iz povprečja in bo vedno štrlela iz povprečja, ne glede na to, kako se jo bo poskusilo tlačiti noter. Pa saj nikogar ne bo nič manj in nič več, če preprosto prizna, da če je MM v kadru, si kader vsaj zapomniš.
Ula Furlan je talentirana mlada ženska. A imamo toliko talentiranih mladih žensk na lagerju, da se lahko kateri odpovemo? Bi rekla, da ne.
Sapienti sat
Vendelina jr.