Ema 2011

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

1. mar 2011 10:53

Kruha in iger!

 

naor

buča  

član od: 29.7.2006

sporočila: 1561

1. mar 2011 11:22

Ja. meni je bil tudi Klemen zelo dober, od finalistov pa kar obe puncu, vsaka po svoje.  Kaj bo rekla pa Evropa, bomo pa videli in slišali maja menda.

buča

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

1. mar 2011 12:03

Janis, fazon je v šovu in zabavi ljudi iz evropskih držav. Pa kaj potem, če je nekdo iz kakšne druge države ali pa je kakšna tuja roka napisala melodijo? Pametna skupnost pobira pametno od drugod, neumna pa tega ne počne.

Drugače pa nekaj silnih ekzemplov (s tem, da moje esc znanje ni ravno nekaj spektakularnega, ampak nekaj populane kulture je pa tudi treba znati).

Vicky Leandros je Grkinja. Večino kariere je preživela v Nemčiji. Zastopala je Luksemburg s pesmijo

Après toi v začetku sedemdestih let in zmagala. Vokal izvrsten (nastop se da videti na YT), tekst je neizmerno butast (ženska stoka, da "za njim" ne bo več ničesar in da čeprav odhaja in ljubi mora vedeti, da "za njim" .....)

Pa za Luksemburg je zmagala Francozinja Marie (priimek mi je ušel) tisto leto, ko je za Jugo nastopal Daniel z Džuli

Pa za Luksemburg sta nastopali Španki v duetu Baccara - nista zmagali.

Pa za Ruse ponavadi pišejo melodije Američani

Pa Monako je njega dni zastopala Tereza Kesovija

Pa za Švico je nastopala Kandčanka Celine Dion (Ne partez pas sans moi) in zmagala.

Pa en estonski bend je tudi že nastopal za Švico.

 

I rest my case. 



Vendelina jr.

Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 01. 2011 12:06

tamalaursa  

član od: 29.3.2006

sporočila: 795

1. mar 2011 12:22

Navijala sem za Majo in ko je zmagala sem se tresla in skoraj zjokala ker se mi zdi da si je zmago zaslužila :). April je imela poslušljivo pesem pa še nas je predstavljala z tisto kuharsko kapo ki jo je imela na glavi (vsaj meni je tisto zgledalo kot kuharska kapa). Brala sem malo po tujih forumih kaj pravijo o Maji in do zdaj so vsi navdušeni nad njo (seveda bomo prave odzive videli ko bo dejansko Evrosong). Vendelina jr. ress te moram uprašat kakšne so se ti zdele obleke na Oskarjih... tukaj sva si iste, gledam jih že zato da malo prekomentiram obleke :).

tunna  

član od: 11.9.2010

sporočila: 288

1. mar 2011 14:11

Maja je na Facebooku zapisala da je navajena peti soul pesmi v angleščini in, da ko bodo Vanilijo prevedli v angleščino, bo nosljanje izginilo. Da noslja zato, ker ni vajena peti v slovenščini takega stila glasbe. tunna http://titabota.blogspot.com/

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

1. mar 2011 18:01

Vendelina jr. je napisal/a:

Pogledala nekaj clipov eme na YT.

Nacionalka je zložila čisto gledljiv šov. Jasno, da je s tem aktivni del slovenskega nacionalnega telesa rahlo hendikepiran, ker sedaj ni štofa za pljuvanje, pohvala gre pa težje na plano pri nas.

Zmagovalna pesem me ravno ne dela srečne in med poslušanjem mi ne gre ravno srh po telesu, ampak vse skupaj se da poslušati. Recimo, da je še veliko prostora za izboljšavo, osnova je pa kar okej.

Pa še prvič sem videla ekstenzije, ki dejansko funkcionirajo



Vendelina jr.

 

.... no, tako nekako ...

katjushka

vikica  

član od: 25.4.2009

sporočila: 560

1. mar 2011 18:36

A vas kdaj pograbi jeza ,tako kot mene, ko poslušate Špance s polepšano verzijo pesmi Brez besed, ki jo je davnega leta oh ho ho pela ,čudovita ,prezgodaj umrla pevka Berta Ambrož. Nihče ni priznal plagiatorstva, čeprav je več kot očitno. Vendar, če smo pošteni, tudi Danielova pesem za Evrovizijo je malo dišala po plagiatorstvu. Sporočilo je spremenil(a) vikica dne 01. 2011 18:40 Sporočilo je spremenil(a) vikica dne 01. 2011 18:40

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

1. mar 2011 18:54

Berny, a Corrine je iz Luksemburga? Nisem vedela. Hvala.

Vikica, za plagiat je potrebno imeti osem prepisanih taktov (oziroma, morajo biti tako enostavno varirani, da se vidi, da so npr, šli terco gor/dol od osnovne melodije).  Eres tú pa nima toliko podobnih taktov v primerjavi z Brez besed. Raje uživaj v lepi pesmi, se ne splača jeziti.

Vendelina jr.

sonci  

član od: 27.9.2005

sporočila: 442

1. mar 2011 19:08

Mene pa letos po nekaj letih ne bo spet sram ob poslušanju naše predstavnice. Všeč so mi bile, mislim, da trikrat, ko so nas zastopale Derenda, Švajger (prvič) in Tanja Ribič. In so bile uspešne. Torej se da. Maja ima glas in stas, ko bo pesem zapela v angleščini, bo pa že zelo dobra (mimogrede, tisti, ki ste se razburjali zaradi nerazumljivosti besedila, po moje je le-to tretjerazredni faktor na Evroviziji (!), poleg tega se je treba izogniti ščž-jem, največ kar se da!). Kako bo pesem "šla skoz" pa itak ni odvisno samo od nje. Pa s tem ne mislim samo kuhinje z glasovanjem. Drugi bodo morda imeli pač boljše komade. sonci

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

2. mar 2011 9:16

[citat=--tunna--]Maja je na Facebooku zapisala da je navajena peti soul pesmi v angleščini in, da ko bodo Vanilijo prevedli v angleščino, bo nosljanje izginilo. Da noslja zato, ker ni vajena peti v slovenščini takega stila glasbe.

tunna http://titabota.blogspot.com/[/citat]

 

Uboga punca - hočem reči, pri 19-ih se ji je zgodilo že veliko stvari in jih še ni uspela spraviti v en red. Tale, da "ni navajena takega stila peti v slovenščini", je, kakorkoli obračam, piarovski avtogol. Dekletu je treba sedaj pomagati, da se bo naučila, kaj lahko reče in kako naj to reče.

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti