Najbolj enostavni piškoti s črto
To je pa res zanimivo - jaz sem vedno mislila, da železniške pragove namočijo v čisto navaden "šmirole" - so pa iz hrastovine in tako grozotno trdi, da skrhate ketno na električni žagi, ko jih žagate. In zlepa ne sprhnijo. lepi pa meni nikakor niso. In smrdijo mi - no, še najbolj po železnici ![]()
lp
cervus| Lisa je napisal/a: |
| Elaphus, saj je tako. So trajni, tudi v zahodni Evropi zelo uporabljani (če šteješ GB zraven). Lisa |
Adalbert, pasijonko , vsaj tisto najpogostejso v nasih krajih, se obrezuje zgodaj spomladi. Cveti na poganjkih tekocega leta, za sad( ce imas tisto, ki ima uzitne plodove,) bos pa morala pocakati. Ponavadi ima prve plodove kakih 6,7 let stara rastlina. Na socni strani bodo lepsi.
Kleo, zal ne vem za nobeno pokrovno rastlino, ki bi se zelo hitro razrasla.
Na misel mi je prisla nizka krcnica (hypericum calcinium)http://www.giardinaggio.it/giardino/singolepiante/iperic
Ta se dokaj hitro razrasca, je lepa in brez problemov przimi, le nadzemni del se ponavadi posusi. Spomladi jo porezes nekaj cm nad tlemi in to je vse. Zal jo velikokrat napade rja, tudi oidij.
Imam se eno, neobcutljivo, nizko pokrovno (zimzeleno )trajnico pa se trenutno ne morem spomniti imena. EMSO.Za zavarovanje brežin je zelo primerna trajanica Stachys lanata - volnatec oz. voljati čišljah. Ni izbirčna glede zemlje, hitro se razraste (če posadite spomladi po eno enojno sadiko na razdalji 30 cm, je velika možnost, da bo do jeseni zemlja povsem prekrita). Učinkovito preprečuje erozijo tudi pozimi, ker nadzemni del ne odmre v celoti. Enostavno jo je odstraniti, ko se je naveličamo.
Druga, prav tako primerna, le za razrast potrebuje 3 do 4 leta, je Pachysandra terminalis - debelačka. Zelo trpežna nizka prekrovna rastlina, primerna tako za sonce, kot senco, kot podrast pod grmi in drevjem. Ko se razraste, učinkovito zamori vse ostale nizke rastline in lahko povsem pozabimo na pletje in košnjo.
Obe na mojem terenu izpolnjujeta svoje poslanstvo že dolgo vrsto let. Za slike poglejte na Googlu.
CilaPozdravljeni
Zopet bi potrebovala vaš nasvet.
Kupila sem nekaj različnih čebulic rož,posadila bi jih v balkonsko korito,ki je široko 50 in dolgo350cm.Je pa na njem cel dan sonce.
Ker na deklaraciji ne piše kdaj jih lahko posadim bi prosila,če mi lahko ve svetujete.Z čebulnicami nimam izkušenj,tako da res ne vem.
Zdi se mi ,da je sedaj še premrzlo ampak bi jih v vsakem primeru tudi pokrila.
Prosim za vaš nasvet
Hvala
kriznanaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Najbolj enostavni piškoti s črto

Ribja juha s testeninami