Hitri ali počasni?

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

20. jan 2011 13:12

tunna je napisal/a:

komu sem s svojo izvajo stopila na živce, ni moj problem. internet je svobodna zadeva, vsak lahko pove svoje mnenje.

Upam, da VEDNO upoštevaš to tudi, ko drugi ljudje izrazijo svoje mnenje. Vedno pa lahko svoje mnenje povemo na bolj ali manj strpen in kulturen način. Internet pač ni povsem svobodna zadeva.

rimljanka

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

20. jan 2011 13:21

Mene pa prav skrbi, kaj bo, saj mi z leti hitrost narašča in ne upada. Mlajša sem bila počasnejša oz. bi rekla, da se z leti bolj organiziraš, hitreje predvidiš, zato hitreje reagiraš. Malo je pa tudi odvisno od karakterja.

 Vilma, se mi zdi, da je Japaja mislila mlado nepremičnino, v smislu, je mlada, pa se ji komaj da premikati oz. se ne premakne nikamor. No, če mislim narobe, naj pa avtorica pojasni.

Zadnjič sem na avtobusu poslušala mladega gospoda, ki je razlagal dvema gospema, pa še vsem ostalim, kako je to s časom. Ljudje, da preprosto nimajo časa. Vsem se mudi. In je izpeljal, da če že ljudje nimajo časa, to pomeni, da ima čas NAS. Mi je dalo misliti. Večkrat tudi sama rečem, ja pa kam za vraga se nam (mi ) tako zelo mudi. Ustavimo konje in zadihajmo. Saj vse počaka.

 

naor

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

20. jan 2011 13:37

Dame moje, vrste pred blagajnami so naravnost idealno mesto za kakšno rundo Keglovih vaj (s kroglicami ali brez njih) - na vrsto in dogajanje na blagajni tako ali tako ne morete vplivati, lahko pa čas zelo koristno uporabite. Ali, kot pravi znana krilatica: "O bog, nakloni mi pogum pri spreminjanju stvari, ki jih lahko spremenim, mir, da bom sprejel stvari, ki jih ne morem spremeniti, in modrost, da bom pravi čas uvidel razliko med obojimi..." lp, proxima p.s. seveda za gospode tudi velja, le glede kroglic so žal nekoliko anatomsko prikrajšani :)))))) Sporočilo je spremenil(a) proxima dne 20. 2011 13:42

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

20. jan 2011 13:45

proxima je napisal/a:

Ali, kot pravi znana krilatica: "O bog, nakloni mi pogum pri spreminjanju stvari, ki jih lahko spremenim, mir, da bom sprejel stvari, ki jih ne morem spremeniti, in modrost, da bom pravi čas uvidel razliko med obojimi..."

Če k temu dodam še kak nasmeh in prijazno besedo blagajničarki, ki ves dan dela, okoli nje pa sami nestrpni (eni, ker gre vse prepočasi, drugi, ker gre vse prehitro), sem vsaj dvema polepšala dan. Njej in sebi.

rimljanka

alexis  

član od: 30.5.2006

sporočila: 884

20. jan 2011 13:58

[/citat]Nisem furjasta sem pa zeloooooo hitra. /citat]

 

Tudi jaz nisem furjasta, ampak hitra in blazno mi gredo na živce ljudje, ki ne vedo ali bi se sploh premaknili ali ne. Da ne govorim kakšen je moj mož. Tako se pripravlja kakšno stvar naredit, da me mine potrpljenje.

Če maš nekaj za nardit naredi, potem se pa vleči kot polž če imaš čas.

alexis

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15822

20. jan 2011 14:00

Citat: "Dame moje, vrste pred blagajnami so naravnost idealno mesto za kakšno rundo Keglovih vaj (s kroglicami ali brez njih) - na vrsto in dogajanje na blagajni tako ali tako ne morete vplivati, lahko pa čas zelo koristno uporabite."

Drži kot pribito. Sploh, če oceniš, da jih zmoreš narediti 6 krat po deset, pa si prej na blagajni in moraš nehat pri 45 ... tako čas res hitro mine...

mamamia

mamamia

sara.vidmar  

član od: 12.1.2005

sporočila: 654

20. jan 2011 14:01

naor je napisal/a:

Saj vse počaka.

 

Avtobus ne. Umazana posoda in prah pa. Preverjeno. Večkrat.  

sara

Tanaya  

član od: 10.12.2010

sporočila: 152

20. jan 2011 14:20

Ste se razpisali na temo Naj dodam svoje mnenje. Tudi jaz ne maram počasnih ljudi ( z izjemo otrok in starejših). Moja kolegica npr porabi 5min za mazanje kosa kruha. Sestrična celih pol ure, da z možem skupaj pripravita mizo in zajtrk. Mene to nervira. Prav tako ne maram (pretirane) počasnosti v uradnih institucijah (ko se na banki pogovarja po telefonu) ali trgovini (ko se blagajničarke pogovarjajo med seboj, namesto, da bi se kupcem posvetile), ali ko je vrsta v lekarni in čakaš celo večnost ker se pogovarjajo tja v en dan. V današnjem času, ko živimo precej hitro, je treba biti v toku s časom. Dosti več uspem narediti, ko sem bolj v "švungi" kot pa počasna kot usporeni film! Tanaya

adalbert  

član od: 2.2.2008

sporočila: 285

20. jan 2011 14:23

Starejši ko smo,manj časa imamo.To pa zato, ker nam delo ne gre tako hitro od rok. Tudi sama imam nekaj hib.Ko grem po nakupih, laufam od trgovine do trgovine da je mož krepko za mano. Pazite v trgovini pa cincam in cincam, bi ali ne bi kupila.Pod kaj spadam med počasne ali hitre?sama se nimam za počasno, bolj neodločeno adalbert

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15171

20. jan 2011 14:42

Jaz pa občudujem kuharje, ki znajo hitro in dobro skuhat....Saj meni tudi rata, ampak določene jedi se ne da dobro hitro skuhat! Tako hitro kot kuhajo pa v kitajskih restavracijah je pa zame iluzija. Zadnjič sem eno uro samo zelenjavo in meso rezala in pripravljala stvari za svinjino z zelenjavo in hrustljavega piščanca na zelenjavni posteljici, pa kumarično solato kot v kitajski.... Bi bila že 3x iz kitajske sita doma. Me je mamamia navdušila, ampak moja praksa bo še trajala. Kako pa vam uspeva hitro skuhat? Sploh če do zadnjega ne veš kaj bi kuhal oz. bi družinski člani vsak nekaj drugega.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?malaga
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti