Slana pita (Salty pie)
| Reca je napisal/a: |
| Punce, v Leklercu imajo model za vanilijeve roljičke. Nekaj čez 13€ daš in ga imaš. Nič več svalkanja in jeze, pa vsi bodo enaki. lp Vesna |
Te pladnje za peko rogljičev imajo tudi v Merkatorju. Jaz jih imam že tri leta in je z njimi delatu pravo veselje - enostavno in hitro. Sem pa nabavila dva pekača, da se mi v enem pečejo rogljiči, drugega pa medtem napolnim z maso in imam tako 1 kg rogljičev pečenih kot bi mignil. Dobro je tudi, da ni potrebno, da testo počiva na hladnem. Narediš maso, namažeš pekač in pečeš. Pekla pa sem že različne mase za rogljiče, tudi tiste, ki jih lahko kupiš od dr. Oetkerja.
LP
O beli glazuri imam tudi sama eno vprašanje.
V eni letošnji novoletni reviji je recept za glazuro 100 mm sladke smetane, 200 g sladkorja.
Nimam toliko izkušen s tem, nekako mi ta glazura ne deluje za neko shranjevanje , se bojim, da bi kaj splesnilo, ali kako naj rečem. Napisana je bila pri receptu za medenjake.
Ker bom pekla za novoletna darila , bi mi vaše izkušnje prav prišle.Lansko leto so se mi medenjaki med seboj sprijeli in niso bili lepi.
Hvala za odgovore.
mizarka(http://mizarka.moj-album.com/
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Slana pita (Salty pie)

Kavna torta (Coffee cake )