Pozdravljeni!
Ali se poslužujete kakšnega računalniškega programa, za vodenje vašega gospodinjstva? Zdi se mi, da evro pri meni takoj izhlapi.Razmišljam, kako kaj vodite svoje finance in hkrati upam, da dobim kakšen nasvet.
Pavlika
Pozdravljeni!
Ali se poslužujete kakšnega računalniškega programa, za vodenje vašega gospodinjstva? Zdi se mi, da evro pri meni takoj izhlapi.Razmišljam, kako kaj vodite svoje finance in hkrati upam, da dobim kakšen nasvet.
Pavlika
Naredila sem podobno kot limnol: tri mesece sem zapisovala vse izdatke, potem pa pregledala, kaj koliko stane in čemu se lahko odrečem(o), in včasih smo presenečeni, kaj vse velikega si lahko privoščimo, če se odrečemo majhnim, nepotrebnim malenkostim.
Ko sem to naredila, sem tudi razumela tasta, ki je govoril, da se je v življenju treba odreči kakim majhnim stvarem, da si lahko privoščiš velike.
Potem sem spremljala, koliko kakšne hrane zavržemo, ker " ne gre v promet", in sem jo črtala z nakupovalnega seznama.
Ni treba, da je računalniški program, svinčnik in papir zadostujeta. Vsaj za začetek.
Mamamia
mamamiaNekoč sem srečala človeka, ki je dejal, da v življenju dela tako, da mu vsak dan na koncu dneva ostane vsaj 500,00 SIT od tistega, kar je zaslužil. To se pravi vsaj 2,09 EUR.
Moje prepričanje je, da ne glede na to, koliko imaš kreditov, kartic, položnic in ostalih stroškov, daš na stran vsaj 10% mesečnega zaslužka "za slabe čase". Če ti to ne znese, delaš nekaj narobe.
Sama moraš pogruntat sistem, ki ti bo najbolje "sedel".
Se pravi: če si bolj računalniški tip si naredi excelovo tabelo - v kolikor nimaš potrebnega znanja, ti močno priporočam knjigo, ki je že sicer nekoliko iz mode, pa vendarle: Excel za telebane (izposodi si jo v knjižnici). Če pa računalnika ne uporabljaš rada, pa si omisli lični zveščič in vanj vpisuj in računaj, kot so ti že svetovali.
| Viva Meier je napisal/a: |
| Se poslužujem programa, ki se mu reče zdrava kmečka pamet-če zaslužim 1000 enot na mesec, jih pod nobenim pogojem ne morem zapraviti 1200, kvečjemu in maximalno 1000 pa še to ne, ker nekaj pa je le dobro imeti za "hude čase". Mi nekako kar ratuje. Vodenje hišnih financ se mi zdi, da je precej odvisno od tvoje izobrazbe in znanja. Če imaš malo večje znanje ekonomije se greš lahko kake malo bolj "posh" zadeve, če ne pa simpl-daš na kup vse finance, ki pridejo v gospodinjstvo, odštej razne kredite in podobne mesečne stvari, odštej kar gre za elektriko in ostale komunalne zadeve skratka vse "stalne" stroške, kar pa ostane je pa na voljo. Potem ti pa kar se varčevanja tiče lahko pomaga še edino razum, se pravi, da uzavestiš da ne potrebuješ vsega kar ti poskušajo mediji vriniti, pa da je bolje kupiti 1 kvalitetno reč, ki je morda malce dražja ampak drži dlje časa, kot pa 5 zanič stvari, ki se konstantno kvarijo, pa da se da čisto solidno jesti tudi iz nižje cenovnih trgovin itd., itd., itd. Isto zadevo, samo malo bolj učeno ti bo pa kdo drug razložil Viva Meier |
Prebrala in prevajam: iščem program za osebno knjigovodstvo.
Ali narobe razumem, ali pa nihče takega programa še ni napisal.
F r i n aKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Brownie z marelicami

Ajdove palačinke s slivami in sladoledom