Burito palačinke z lososom
Problem je ker imamo na štedilniku premalo ognja, sam imam neko litoželezno ponvo iz Ikee, in enkrat sem jo segreval na plošči nekih 20 minut na max, se je že fajn kadilo in je bilo tekočine veliko manj. Tako da po mojem mišljenju je tu največji problem in seveda v mesu, od Petrina steak ne spusti skoraj nič soka, iz Elecrerca se kar nabere na tisti strani na kateri se ne peče.
Drugače je pa tudi tistega soka škoda kar ga steče ven, je najboljši s svežim belim kruhom. :)
Baje imajo v Metroju na oni strani alp odlično vakuumsko meso iz Argentine, žal še nisem poizkusil.
Jaz vzamem pakirano meso v Lecrercu, za na hitro ponavadi ramsteak, ali kak lep kos hrbta, enostavno kupujem po izgledu mesa, na ostale kose se ne spoznam preveč, kot je hedonist omenil recimo križ. Ampak z mesarjem tam za pultom se pa ne razumem preveč, samo dvakrat sem kupoval pri njemu, enkrat je enkaj pametoval, drugič mi je dal neko čudno meso, ampak daleč daleč nazaj ko nisem imel znanja skoraj nič.
Se mi zdi da majo kar spodobno pakirano meso, tudi ostalih živali, seveda razen tistih XXL pakiranj.
Bom pobrskal za eksotično meso pri nas.
Sem poizkusil karpačo iz te serije, pa je bil v redu, ampak nič posebnega, za tisto ceno ok. Tudi v Hoferju imajo neke zmrznjene, pa so tudi ok, s poprom in brez. Čeprav ni primerjave z recimo Petrinovimi.
Prej si vprašal če potem zmanjšam temperaturo na ponvi, ne, skozi na polno. Edino ponev je zelo groba in se mi vedno prime, in potem strgam zrezek ko ga obrnem. Če bi bila gladka bi bilo pa kar se temperature tiče že skoraj ok.
Ja imaš prav, in to je potem prednost žara s pokrovom, ker se zraven tudi malo "kuha" in se bolje prepeče tudi v notranjosti, če bi na šporgetu pokril, je pa spet hudič ker bi se pa zares kuhalo, in bi tekla na zrezek sopara.
Ja, hudič je to, sem že rekel da blagor tistim ki jedo, da so siti, vržeš zrezek iz stegna na mal čebule, popražiš, pokriješ za 20 minut in čao.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Burito palačinke z lososom

Pohorska omleta