Oblačilni report za jesen-zimo 10-11

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17787

11. okt 2010 19:32

Ko se lotite pospravljanja lastnih omar, lahko kaj pospravite v tukajšnje omare:

http://www.omara.si/

rimljanka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

12. okt 2010 8:46

Ja, super, da si prilepila link za tole. Ker stvar je taka: so oblačila, ki jih sami nekako ne bi več nosili, komu drugemu bi pa prišla prav. In je dober občutek, če ima pospravljanje omare še kak širši smisel.

 

Glede sezona nošenja škornjev: tistega pravila, da se po 1. oktobru začne nositi zimsko spodnje perilo, po 1. aprilu pa letno (to je veljalo v JLA in potem je ljudi ponavadi aprila zeblo....), se ne velja držati.  Tudi tistega staroavstrijskega, da se jeseni čim dlje nosijo lahne stvari in do konca zime in začetka pomladi čim dlje zimske, ne gre jemati dobesedno. Ker prehladili se bomo v vsakem primeru tako jeseni kot spomladi.

Tudi ne velja tisto pravilo, da ko enkrat obuješ škornje, jih je treba nositi do nadaljnjega, recimo do prvih zvončkov.  Ni treba.

Oblecite in komibnirajte tisto, kar vam paše in če menite, da se stvar oblačilno zloži skupaj. Je pa res, da nas oktobra včasih zjutraj prime, da bi oblekli kak močnejši plašček, pa da bi obuli škornje, pa se spomnimo, da spomladi ob istih temperaturah zdržimo v trenčih in nizkih čevljih.

Tudi je tako, da je veliko oblačil in tudi nekaj obutve, ki se jo da praktično nositi vse leto - tudi na naših vzporednikih. Sem ravno nameravala nekaj napisati na to temo (enkrat do konca tedna bom).

Je pa tudi res, da človek raje ne pomisli, kaj se dogaja z nogami, ki so sedaj dlje časa v uggsicah. In kako se bodo potem leta odpravljale gljivice izmed prstov

 

Stvar je pa taka, ninky in ostale: Če ste že uspele dobiti kakšne super mušketirske škornje (to so tisti čez koelna), potem jih kar kombinirajte s kratkimi oblekicami, kratkimi hlačami, zelo ozkimi stretch hlačami in "mozart" bluzami (to so tiste svetle s čipko in volančki, ki se kombinirajo z ozkimi hlačami in leder jakno in se gremo novo romantiko, tako kot v osemdesetih), da vidimo te kombinacije tudi na lokalni pasareli.

 Če pa imate zgolj "udobne škornje za hodit in da me ne zebe" - potem naj pa tista stvar počaka na dneve, ko bo predvsem važno, da nas ne bo zelo zeblo. 

Vsekakor pa se da čistlo lepo preživeti tudi z malo debelejšimi nogavicami in/ali (če ste vsaj na medium level v oblačilni veščini) gležanrji s peto.

Vendelina jr.

andrejka  

član od: 1.8.2004

sporočila: 800

12. okt 2010 8:55

Ko berem zgornje zapise o toplih oblačilih in obutvi, ugotavljam, kako mi je lepo, ker živim na Goriškem. Prejšnji teden sem imela obute balerinke brez nogavic in kratke rokave, ta teden pa sem v chanel sandalih s tankimi nogavicami in čez dan smo še vedno lahko v kratkih rokavih - juhu! Vendar se bo tudi pri nas ohladilo in za letošnji prioritetni nakup sem določila bundo. Problem je v tem, da je večina bund športnih s kapuco, sama bi raje imela elegantnejši kroj v stilu jakne s pasom in krznenim (lahko umetnim) ovratnikom v enem od odtenkov rjave ali črni barvi. Je mogoče kdo opazil kje kaj podobnega?

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

12. okt 2010 9:26

Andrejka, kaj pa izlet v naše lepo mesto? Ker jaknic, kot jih ti iščeš, imamo kar precej v trgovinah.

Vendelina jr.

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

12. okt 2010 14:06

Ker smo ravno pri jaknah bom pa še sama pristavila vprašanje, ki me rahlo mori že par let, namreč imam konstantne težave z nakupom jakne. Sem precej visoka (185 cm) in s precej lepo postavo, za ene bolj za druge manj. Sem blond dolgolasa, ena srednja polt. Nekako sem prišla do tega, da mi nasplošno pašejo svetlejše barve, tu pa se ustavi. Ne znam kupit jakne zase (s tem mislim oblačilo za res one temperature, ko ti zanohta, te jesenske plaščke in podobno sem še precej uspešno sestavila skupaj). Kadar poskušam bunde, navadno probam bež, smetanasto, svetlo barvo in se počutim kot vzhajam beljak, razne bunde v verziji jakne imam občutek da me postarajo. Sicer nosim običajno temen jeans, različne balerinke, občasno kakšni škornji s srednjo peto. Drugače živim in delujem nekje med športno in elegantno, nekje umes. Kakšen nasvet kako najti primerno jakno? Hvala za odgovor Viva Meier

*Etka  

član od: 19.2.2004

sporočila: 744

12. okt 2010 15:07

Kaj pa siva, svetlo siva barva?

Sashika  

član od: 29.3.2006

sporočila: 639

12. okt 2010 16:30

Kaj pa http://www.moncler.com/? Jst sem lani investirala v en plašček/bundo varianto, zoženo pod prsmi, A oblike (ne zgledam kot vzhajan buhtelj) v temno rjavi/prelivajoči se barvi (tudi blond lasje, 173cm, ne preveč hruškaste postave). Dolžina nekje skoraj do kolen. Prvič kupila nekaj v rjavi barvi, prej sem k rjavim škornjem vedno nosila črne zadeve Tale rjava bunda gre v primerni kombinaciji tudi k semiš umazano modrim škornjem s srednje-visoko peto. Letos me mika krajša jakna, ampak je rahlo predraga. Imajo pa super barve Sashika

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

12. okt 2010 18:49

Kaj pa pravite glede velikosti? Kaj se tako okvirno obleče pod te težje stvari kar se debeline tiče? Zmeraj sem v dvomih ali vzeti bolj oprijeto zadevo, ki mi še nekako deluje, ampak gre spodaj več ali manj srajca ali pa tista tanka pletenina, ali večjo, ki pa že precej zgubi na obliki ampak se da pa spodaj kakšno čebulno plast več nabrati za primere velikih temperaturnih nihanj (zunaj, potem pa razni zelo zakurjeni prostori)? Viva Meier

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

12. okt 2010 22:09

Viva Meier, jaz sem pa mislila, da imamo težave z oblačenjem samo gospe z malo viška na tehtnici in ne ravno manekensko postavo. Mi je kar malo laže.

naor

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

12. okt 2010 23:58

No sej da ne bo zvenelo, da sem neka manekenka, ampak pač komot pašem v industrijsko naštancane številke kar se širine, me prej dolžina pri kakih hlačah potolče. Sem taka kot da bi v vodi stala dokleri so mi jih merili. Kljub temu da kar se širine tiče sem dokaj po meri pa nekak ne pridem nikamor kar se jaken tiče. Potem pa še berem o letos najbolj hladni zimi itd. in me kar stisne ko pogledam v omaro mojo žalost od res ta toplih oblačil Vse ostalo nakupim brez problema, še celo z veseljem in se fino počutim v izbranem edino pri jaknah je pa sedma žalost. Bom počakala še kak nasvet potem pa v lov, da me mraz ne ulovi nepripravljeno Viva Meier

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecanjica1998
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti