Oblačilni report za jesen-zimo 10-11

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

27. sep 2010 12:01

Košuta, že davno sem slišala, da prava dama ne teče za avtobusom!

naor

sara.vidmar  

član od: 12.1.2005

sporočila: 654

27. sep 2010 22:54

naor je napisal/a:

Košuta, že davno sem slišala, da prava dama ne teče za avtobusom!

 

Hehe, odvisno. Če bo naslednji čez 10 minut, potem ne. Če pa čez 3 ure (ali pa tisti dan sploh ne več), potem pa.

sara

Dobrojedka  

član od: 11.4.2010

sporočila: 282

28. sep 2010 8:57

Vidiš Sara, to je pa dobro uspel ženski način razlage teorije relativnosti. Dobrojedka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

28. sep 2010 10:07

Če v naslednjih dveh urah ne bi našla nobenega spodobnega prevoza....me naj kar vesolje posrka vase

Vendelina jr.

sara.vidmar  

član od: 12.1.2005

sporočila: 654

28. sep 2010 10:16

Vendelina jr. je napisal/a:

Če v naslednjih dveh urah ne bi našla nobenega spodobnega prevoza....me naj kar vesolje posrka vase

 

Hahaha, potem bi pa tile hribi tu naokrog bili že čisto prazni, ker bi vse posrkalo vesolje. V mestih je drugače, imaš konec koncev taksi.

Ampak verjeli ali ne, so kraji v Sloveniji, kjer taksijev ni in kjer srečaš avtobus le parkrat na dan. Zadnjega okrog treh popoldan ...

sara

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

28. sep 2010 10:42

Okej, ukapirala sem to, kam gre ta misel o avtobusu

 

Čeprav, vsako stvar lahko razumemo kot izziv ali pa kot nadlogo. Sama se zanašam na to, da se vedno da najti koga, s katerim se čisto lepo zmeniš in ti potem pomaga in na koncu imamo vsi dober občutek.

S tem pristopom mi je uspelo prepričati upravljalca garaže, da je dvignil rampo, čeprav sem izgubila parkirni listek in mi ni zaračunal izgube tega listka.. Pa gospoda s traktorjem, da je potegnil avto iz plitvega blatnega jarka, pa prebivalce evropskih mest, da so v predgarminski časih kazali pot in smo vozili za njimi...in še masa je podobnih dogodkov, ki malo zaustavijo predvideni tok dogodko, ampak če se človek dobro postavi, se lahko vse skupaj razvije v čisto zabavno izkušnjo. Sama na situacije v stilu "zamudila sem avtobus" gledam kot na možnost, da pride mimo kakšna drugačna rešitev in jo pričakujem z velikim zanimanjem . In zato je do sedaj vedno tudi precej hitro prišla. Pa nisem bila v vsaki taki situaciji v tako brezhibni opravi, da bi ljudje od tega že padali dol.

 

Vendelina jr.

VALENTINA2  

član od: 1.8.2007

sporočila: 34

28. sep 2010 10:42

Tale zadeva s totalnim praznjenjem omar in sortiranjem mi je blazno všeč. Sem tudi že razmišljala, da bi bil to edini ukrep, da se za vedno poslovim od nekaterih stvari in nabavim le tisto, kar bom nosila in lahko kombinirala. Problem imam, da kljub vnemi ne najdem SEZNAMA KOSOV, KI SODIJO V OBLAČILNO BAZO, zato prosim za pomoč. Kaj naj bi torej imela ena 47-letnica (višina 163, teža kar ok, ne preveč, ne premalo) v svoji omari kot bazo. Vendy, help! Pri frizuri sem že upoštevala tvoj nasvet in zamenjala frizerko - definitivno sprememba na bolje, oz. na to, kar sem že dolgo želela. VALENTINA2

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

28. sep 2010 10:57

Evo Valentina2, shrani tole:

Oblačilna baza za odrasle punce

- Temen kostim: več sezon potem kupuješ temen hlačni in temen kostim s krilom, temno pomeni črno, temno sivo in temno modro.  Rjavo barvo za oblačilne začetnice odsvetujem.

- Trenčkot: v sezonah prideš potem na to, da imaš vsaj en svetel trečkot in en temen trenčkot

- Blazer: suknjič, ki se kombinira s krili iz temnega džinsa, tvida in in hlačami iz enakih materialov kot krilo, skratka nekaj, kar je treba imeti za smart casual. Najbolje je, če je tak blazer iz materialov, s katerimi ponavadi delajo moške obleke, če ne pa iz gladkega žameta

- Bele in bež bluze (tega ni nikoli preveč)

- Pencil skirt v temnih barvah

- LBD; little black dress, little blue dress

- Majčke za kombinacijo s kostimi in blazerji v živih barvah (tako kot pri belih in bež variantah je treba tu pogledati, katere barve gredo na ten)

- Plašček, ki ga nosimo do temperature plus 5 stopinj in maksi plašč, ki ga nosimo, ko je bolj mraz

- Mestna jakna (lahko nekaj, kar spominja na bundo, pa ima pas in umetno krzno, lahko jakna iz umetnega krzna, letos se bo to definitivno nosilo)

- Škornji z nizko in škornji z visoko peto

- Torbica: dokler se ne zna kombinirati, naj bo take barve, kot so škornj in čevlji, bolj elegantne in lepše so torbice iz lakastega usnja.

- Čevlji: salonarji, balerinke, nizkopetni par na vezalke. Gležarje oblačilnim začetnicam prav tako odsvetujem.

 

 

Vendelina jr.

VALENTINA2  

član od: 1.8.2007

sporočila: 34

28. sep 2010 12:49

Thanks za zelo hiter odgovor. Nekaj od naštetega se bo v moji omari že našlo, ostalo pa na seznam in nabava glede na zmožnosti. Še dilema okrog barve majčk in moje polti, ki je bolj bleda, sploh pozimi. Kakšne barve izbrati, da zadeve še ne poslabšam? LP VALENTINA2

anitram1  

član od: 18.6.2008

sporočila: 609

28. sep 2010 13:35

sama si še vedno ne morem narediti reda v omari, sem pa občudovala svojo nedavno preminulo teto, kako je imela red v omari. Vse je bilo zloženo, kot, da bi uporabljala meter, na rob in po kombinacijah. Niti en kos oblačila ni bil za odpis.Pa vedno je bila tako urejena, ji je zgleda pristojalo prav vse, najbrž tudi če bi bila narobe oblečena. To je verjetno tudi odvisno tudi od karakterja osebe, ki oblačila tudi nosi. Priznam, da me je bilo kar malo sram, čeprav imam v omari, kar lepo zloženo, ampak imam več kot dobro polovico stvari, od katerih se nikakor ne morem ločiti. Je pa tudi res, da za v mojo službo pridejo v poštev predvsem hlače (najraje kavbojke), ter oblačila, ki se lahko vzdržujejo. Kakšni kostimčki odpadejo, ker pa grem direkt iz avta v službo, pa tudi za po poti ne rabim nevemkaj obleči. Pa grem vseeno v trgovino in si kupim kaj lepega , potem pa "nimam" za kam obleči, omara se pa polni..., če pa se že odločim za kakšen kos, ga pa gonim do konca. anitram1

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti