Krompir iz žerjavice

Radi bi spekli krpmpir v foliji na žerjavici, takega, kot ga dobiš v mehiških restavracijah. Pa se mi tudi sanja ne, koliko časa naj bo krompir v žerjavici, da bo za pojest. Če ima kdo kaj izkušenj s tem, naj mi pomaga. Hvala

Odvisno od velikosti - tudi 1 uro. Najbolje je enega malo probat če je že. Hauschka
Eno uro pa res ni treba. Zaviješ v folijo, daš v žerjavico in približno toliko časa, kot pečeš kotlet ali kar pač pečeš na rešetki, toliko časa imaš pa krompir v žerjavici. Oziroma, ko je folija od peke že črna, je stvar več-ali-manj pečena. Tule je pa še advanced level tega istega: http://freeweb.siol.net/mamaana/page_08_2.htm Vendelina jr.

hvala

Ne verjamem, da se bo cel krompir spekel v 10-15 minutah, razen zelo majhen, pa še žerjavica mora biti res zelo vroča. Probaj pa poročaj, da bomo tudi drugi vedeli. Hauschka
Hauschka, dajmo tole sholastično diskusijo res pripeljati do nečesa ajoj.... žerjavica je že, pomenoslovno gledano, vroča. Hladna ne more biti, razen če tvoriš oksimoron. V času mojega otroštva smo krompir pekli na način, ki sem ga navedla in je bil vedno pečen, še počil je na sredi. Vendelina jr.
Brez dvoma je čas pečenja odvisen od debeline krompirja . manca51

manca51 je napisal/a:
Brez dvoma je čas pečenja odvisen od debeline krompirja . manca51

Ma ne?

nola

Pa smo spet na začetku. To vem tudi sma, da je čas pečenja odvisen od velikosti krompirja :(

Tudi od starosti in sorte krompirja, če smo natančni.

rimljanka
Dekleta, kaj če bi se malo bolj prijazno pogovarjale? Bo tudi krompir boljši, če ga bomo z ljubeznijo pekle in pokušale.Naj vsak pove svoje mnenje, ni pa treba na vsak odgovor zabiti nazaj v stilu "Ma ne?" naor

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti