Pivski kruh
Zmelješ jih na fino, amarettu nič ne manjka, upam, da se izkažeš pred taščo
lp
mišzmoke
Sporočilo je spremenil(a) mišzmoke dne 26.okt 2010 21:13Argojuhica, takole gre to:
- Če si se že odločilla, da boš tašči pripravila torto, vendar ne veš točno, kako se naredi krema za polovico torte, potem itak ne moreš falit. Saj ne veš, kakšen cilj zasleduješ, ergo, karkoli boš naredila, bo okej![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- In gospa tašča je zanesljivo ena fejst gospa s smislom za humor, ki bo zmogla pojesti tudi tisto, kar ji ne bo všeč, če ji slučajno ne bo. Oziroma, vsaj ne bo komentirala na glas. Če imaš tako taščo,potem torta ni tako važna, si itak zadela terno.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Pistacijeva krema - hja, če ni na štenderjih z zdravo hrano nobene pistacijeve kreme v tubi ali piksni in če ni recepta zraven, potem bi jaz razmišljala, kaj se čisto korektno kombinira s pistacijo in bi verjetno zmešala mlete pistacije s kokosovim mlekom in banano ( v smislu, kateri okusi grejo skupaj ali kaj vsaj približno raste v sorodnem geografskem pasu) in zraven bi verjetno polivala kaj alkota in zraven bi imela testno pleme, da bi čekiralo okus. Ker, če že niste zadeve vsaj enkrat prej tenirali, naredite iz priprav vsaj žurko (v nasprotnem primeru te zadane prekletstvo, da če ne prej, te bo čez kakih 30-40 let generacija tvojih ta mladih osrečila z nečim, kar so s silnim trudom pripravljali, samo okus je obupen in ti boš morala imeti usta od ušes do ušes in obraz bo moral izžarevati hvaležnost....jao, žleht sem
) Enkrat bi zanesljivo zadela znosen okus. To filo bi pa namazala med čokoladno testo brez moke (glej silni recept za V torto in R torto, tam piše, kako se to naredi brez moke).
Vendelina jr.
Če so pistacije luščene in tiste prave, živo zelene barve, mene tudi zanima, kje pri nas se kupijo? Imam sicer še zalogo iz Irana in Turčije, ampak en "pleh" baklav spečem in zaloga bo pri koncu...
Mlete pistacije bi šle fino tako v vanilijevo kot čokladno kremo, me mika, da bi beljakovo testo z njimi delala, to bi bila ena plast torte, krema gor pa čokoladna s koščki pistacij ....Auch.
Mamamia
mamamia
Mamamia, jaz sem neslane pistacije konec septembra nabavila v Maximarketu v Ljubljani, pred tem pa v Intersparu in Metroju v Celovcu.
Ja, sem se jate moljev rešila nedavno ... tudi iz pozabljenih mletih orehov v shrambi. Grrr![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sicer imam tudi jaz to v hladilniku.
Pa pistacije iz Irana še tudi imam, take živo zelene, čakajo da končajo v baklavi. Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pivski kruh

Bučke s sirom