Solata s polnozrnatimi peresniki, tunino in avokadom
| JANKA je napisal/a: |
| Prisegam na sorti carlingford in marisbard. Lansko leto sem ga začela iskati šele konec aprila, ko ga ni bilo nikjer več. Posadila sem 24 kg carlingforda in ven sem dobila 23 gajb po cca.30 kg. Janka JANKA |
Meni je bil carlingford sicer dobrega okusa, ampak način, kako se je skuhal, me je zelo motil. Ne vem, mogoče je spomladi bolje, jesenski je navadno od zunaj že pokal, znotraj je bil pa še "al dente". Prav zato sem ga nehala kupovati.
Za solate mi je čez vse adora, dokler jo je še dobiti, potem sem zadovoljna tudi z marabel. Ampak ta dva nista najboljša za pire. Zato imam doma vedno vrečo desireja, ki je uporaben za eno in drugo in še vse ostale krompirjeve variante.
Cila
Tudi mi imamo carlingford že sigurno 10 let. Zemlja je nekoliko kamnita oz. ilopvnata. Je odličen pridelek, res ne debelih gomoljev. Ni občutljiv za bolezni, se odlično skladišči in je odličnega okusa, Vedno se normalno skuha. Seveda že spet z veseljem kuhamo novi pridelek.
morana1Za spomladi zgodnji je najboljši na Kresnik(kifler po domače),je bel ,lahko tudi rdeč odvisno od sorte,se ne razkuha,čudovit okus.
antonija7Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Solata s polnozrnatimi peresniki, tunino in avokadom

Ržen sendvič s kajžarsko klobaso