dubajc
sporočila: 9
18. maj 2013 12:45
antonija7 je napisal/a: |
ja spoštovani dubajc ravno od 3 sibirskih je ena grenka. v tem je problem. Tudi sibiske vidite se razlikujejo, čeprav so enake v izgledu.. Čemu je tako, ne vem, dve odlični, ena grozna. Jagode goji mi niso preveč grenke semen nimajo velikih. Zato me zanima kakšne izgledajo vaše sadike, da vidimo razliko v njih. Tako bomo vedeli ali imamo prave ali ne prave. Lahko bi prepeli kakšno slikico,saj sedaj že ženejo liste.
|
Kakor je meni znano, sibirski Goji ne obstaja. Kdor to trdi, ima o tej rastlini napačne podatke. Želim samo poudariti, da je zaradi nepravega Gojija nizozemskih sadik tem rastlinam narejena velika moralna škoda. ŠKODA!!
Prilagam tudi nekaj fotk. Rastline so bile posajene konec marca 2012, slikice pa so od 13.julija istega leta istega leta. Ko sem jih posadil, so bile sadike visoke 10cm. Sadike so pravi Lycim Barbarum in NE Lycium Chinense, ki prihaja, kot že omenjeno" iz Nizozemske. Delam na tem, da ljudje spoznajo razliko, ki je ogromna. Sadeži na sliki so izjemno dobrega in sladkega okusa, čaj iz lističev pa vrhunski.
lp
lp
dubajc