Pozdravljeni!
Že dalj časa se mi poraja vprašanje, ali je potrebno šampinjone pred uporabo olupiti. Kako se vi soočate s tem?
Lp, jana1
[soncnica] jana1
Pozdravljeni!
Že dalj časa se mi poraja vprašanje, ali je potrebno šampinjone pred uporabo olupiti. Kako se vi soočate s tem?
Lp, jana1
[soncnica] jana1
Ne. Pravzaprav sem začela s prakso, da jih po večini samo očistim zemlje z vlažno kuhinjsko krpo. Če jih pereš se napijejo vode in jih potem ne moreš lepo pražiti. Naredim jih pa po receptu iz knjige Julie Child (stran 351 ![]()
![]()
a ne, Ežoj ![]()
), po katerem segreješ malo masla, streseš nanj šampinjone, in pražiš na res vročem ognju 3 do 4 minute. Posoliš, poporaš in ponudiš najbolj enostavno pripravljene in daleč najboljše šampinjone.
Vanja, a to ti mene mal *aje*avaš? ![]()
Na str. 351 je " casserole-roasted veal ", po naše " veau poele " ( z enimi čudnimi kljukicami na zadnja dva e-ja ), na str. 513 je " Champignons sautes au buerre " ali po naše" sauteed mushrooms ".
Veš, jaz si ne zaupam spominu in vse preverjam.
Drugač se strinjam s tabo, le bi dodal, naj se šampinjoni ne narežejo na drobno ( manjši na pol, večji na štiri dela ), kot svetuje Julija.
ežoj| ežoj je napisal/a: |
Vanja, a to ti mene mal *aje*avaš? ( z enimi čudnimi kljukicami na zadnja dva e-ja ), na str. 513 je " Champignons sautes au buerre " ali po naše" sauteed mushrooms ". Veš, jaz si ne zaupam spominu in vse preverjam. ežoj |
Ežoj,
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kaj misliš s tem, ""po naše?" ![]()
![]()
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Browniji s temnim pivom

Kakijeva nevesta