enkrat sem nekje videla da testo prerežejo z nekim pripomočkom... jaz se vedno mučim z nožem in mi nikoli ne rata lepo enakomerno razpoloviti.... kako to delate vi?
hvala za pomoč!
buček
enkrat sem nekje videla da testo prerežejo z nekim pripomočkom... jaz se vedno mučim z nožem in mi nikoli ne rata lepo enakomerno razpoloviti.... kako to delate vi?
hvala za pomoč!
buček
Tudi 's tistim pripomočkom' - zgleda kot ena žica, napeta na lok. Kupiš v skoraj vsaki trgovini, ki ima kaj slaščičarskih pripomočkov (večji Merkatorji, Spari ...) S tem gre res super. Žico nastaviš na debelino, ki jo rabiš in lepo žiga-žaga. Pa ne obupaj, če ti prvič ne bo šlo, jaz sem imela to reč spravljeno par let, ker je nisem znala uporabljati.
Super je tudi, če imaš dovolj dolg nož - tak, ki je večji od premera torte.
AtinaPo novem imam žagico za prerez biskvita.
Dolga leta sem z ostrim nožem zarezala biskivt, vzela 2-3 sukanca (približno 40 cm dolžine) dala v zarezo narejeno z nožem in pazljivo ter na hitro vlekla sukanec in tako prerezala celi biskvit.
Pozdravček!
S tistim pripomočkom tudi meni ni šlo...torte režem z nožem za pršut, je dovolj oster in predvsem zadosti dolg, da kontroliraš rez, da je enakomeren.
Druga varianta je, da v testo zarežeš z nožem kak centimeter, v zarezo daš nitko, ki jo primeš na obeh koncih, dobro napneš in nato hitro potegneš čez torto.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Polnjene paprike

Pasta iz ingverja in česna