Se pridružujem mnenju anamarije1, ekonom lonec. Me vsake toliko časa popade, da bi juho skuhala na klasičen način, pa potem vedno po dveh urah roma v ekonom.
Lijana
Svaljki v curry omaki z ohrovtom
Se pridružujem mnenju anamarije1, ekonom lonec. Me vsake toliko časa popade, da bi juho skuhala na klasičen način, pa potem vedno po dveh urah roma v ekonom.
LijanaMene pa samo včasih popade, da jo dam kuhat v ekonom lonec, pa mi je vedno žal. Juha, ki se kuha lepo počasi, je čisto nekaj drugega, kot kuhana v ekonom loncu. Ni primerjave.
Sicer pa kot je bilo že napisano. Za dobro juho, meso vedno v mrzlo vodo. Vsak mesar ti bo pa znal svetovati, katero meso bo mehko, ko bo kuhano. Če imaš pa možnost kupit kako domačo, mlado govedino, pa toliko bolje.
Nena| pe3ca je napisal/a: | ||
|
| nb je napisal/a: |
Mene pa samo včasih popade, da jo dam kuhat v ekonom lonec, pa mi je vedno žal. Juha, ki se kuha lepo počasi, je čisto nekaj drugega, kot kuhana v ekonom loncu. Ni primerjave.
|
Juho kuham 25 do 30 minut in je meso čudovito! Meni pa se zdi škoda časa, da bi jaz kuhala tam 4 ure, kaj jaz vse naredim v štirih urah, kosilo za 200 ljudi![]()
![]()
Juha iz ekonoma je odlična, ni primerjave s tisto ki jo kuhaš 3 ure, no, pa smo spet tam, stvar okusov!Anamarija ![]()
Govejo juho imam čas kuhati le čez vikend. Ker nimam ekonom lonca (priznam, da bom pošteno razmislila o nakupu, predvsem, če ga uporablja tudi naša anamarija1
- k njej bi se kar vsak dan povabila na kosilo) , dam juho kuhati že ob 9.h zjutraj, potem se počasi kuha nekje do 11.h (odvisno od mesa). Do 13.h, ko imamo kosilo, jo pustim stati. Zdi se mi, da je potem še mnogo boljšega okusa. Zakuham jo tik pred kosilom.
Tudi jaz dam govedino + vse začimbe v mrzlo vodo (je boljša - preizkušeno), potem pa počasi kuham do vrenja. Za juho najraje nabavim bržolo, včasih tudi flam + par kosti. Meso od mesarja je v 2 urah zanesljivo kuhano, kako domačo govedino pa je seveda potrebno kuhati dlje.
AnjaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Svaljki v curry omaki z ohrovtom

Gravče Tavče ali Prebranac