...za tiste ki se pritozujete, da k vam ni ptic...posadite to cudovito grmovnico( amelanchier ali smarna hrusica), pa se boste morali skorajda stepsti 
Hempy polenta
...za tiste ki se pritozujete, da k vam ni ptic...posadite to cudovito grmovnico( amelanchier ali smarna hrusica), pa se boste morali skorajda stepsti Kanadska šmarna hrušica, je zadnjič Matjaž Mastnak o njej nekje pisal. Sorodnica njena krasi topla, južna pobočja naših hribov, marsikje, a nima tako sočnih plodov.
Seveda, da ni ptičev, ko se pa vsi pojajo po naših češnjah, letos ne vem, če so otroci dobili vsak po 3 so jih ptiči vse pospravili, še skoraj zelene. ![]()
| Vendelina jr. je napisal/a: |
Jaz sem sicer slišala razlago, da to zaradi tega, ker samci s petjem markirajo teren in da s tem odganjajo druge pretendente na samico ali vejo za gnezdenje in da začnejo s petjem zjutraj zaradi tega, ker jih svetloba zbudi. Podvprašanje tega je tudi, kako ptice zaprejo oči oziroma, kako se reče ptičjemu ekvivalentu vek? Vendelina jr. |
Ptice so teritorialne živali (ne vse, seveda) in s petjem markirajo meje svojega teritorija. Še en razlog je za petje: del ženitovnjskih obredov je. Kadar so ti na vrsti.
Kar se tiče podvprašanja: Ptiči imajo gibčne veke in napol prozorno žmurko, ki lahko prekrije ves zunanji del zrkla (vir: Wiki).
Tudi mi imamo šmarno hrušico. Je res skoraj tako dobra kot borovnica, le jažje je obirati pred hišo...
Lp Saša
Mir in dobro!Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Hempy polenta

Dušene školjke s pivom na sredozemski način