Poletni svaljki z dimljenim lososom
http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=4738
Tule smo pred nekaj leti načeli temo o slavnostnih jedilnikih, morda katera dobi kakšni idejo iz zapisanega.
Za letos še niti približno ne vemo, kaj bo na mizi za božično večerjo: Moj predlog bo losos v smetanovi omaki s koprom in širokimi rezanci s tartufi, ali losos na dušenih jabolkih z ingverjemm, drug del družine bo predlagal nekaj bolj mesnega, pa bomo nekaj kombinirali.
Mamamia
mamamia| župca je napisal/a: |
| Terakota, poizkusi originalni recept od mamamie, sestavine dajo slano sladek okus. Če bo riž zaradi čakanja presuh, si lahko pomagaš s kakšno slano omako in ne ravno z ananasovim kompotom. lp, župca |
Župca, čisto preprosto je.
File lososa (ali kotlet, kar imate raje) premažem z olivnim oljem in začinim z malo soli in popra ter koprom (ta se zelo lepo poda k lososu). Jabolka narežem na kocke in dušim na malo masla, potresem jih z ingverjem (svežega drobno naribam, je okus izrazitejši,kot če uporabiš tistega v prahu), dodam malo soka limete, zalijem z malo vina, in ko jabolka razpadejo, ogenj izključim. Lososa opečem v ponvi, da je lepo hrustljav, potem na krožnik naložim dušena jabolka, na to dam pečeneo ribo, malo okrasim in toje to.
Mamamia
mamamiaPrekajenega imam jaz najraje kar tako, brez vsega, na košču toasta. Ali pa ga narežem na majhne koščke in uporabim za omako za široke rezance. Malo segrejem olivno olje in dodam malo masla, na tem minuto ali dve premešam zrezanega lososa, dodam malo kopra in sesekljanih kaper ter čisto malo sladke smetane. Zlijem čez kuhane široke rezance, rahlo premešam in pojem.
Lahko pa spečeš palačinke, daš na vsako rezino lososa, premazano s mešanico sladke smetane in ne preveč ostrega hrena - lahko tudi z jabolki - , jih zviješ in narežeš na malo šriše roladice. Mnogo dobro ...
Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Poletni svaljki z dimljenim lososom

Beljakovinska curryjeva juha z riževimi rezanci