na pomoč! piškoti so že napol narejeni, pa ugotovim, da nimam več peki papirja? lahko kot alternativo uporabim alu folijo? HELP!!!!
rustica
na pomoč! piškoti so že napol narejeni, pa ugotovim, da nimam več peki papirja? lahko kot alternativo uporabim alu folijo? HELP!!!!
rustica
| teta torta je napisal/a: |
| Jaz bi rajši kar po "starem" - namazala pekač z maslom. teta torta |
Za piškote (predvidevam, da so masleni) pekač čisto na rahlo premaži z maslom. Niti slučajno ne mokat, ker se bo moka med peko prepekla in bo smrdelo. Ampak, premaži samo za prvo rundo, za naslednje več ni potrebe.
Z oljem jaz nebi mazala, ker je drugačna maščoba.
Pravzaprav, kaj pa misliš kako smo nekoč pekli, ko ni bilo peki papirja?
Pozdravček!
Jaz pa uporabljam tudi tisto folijo za neskončno uporabo (no, se izrabi, če jo uspeš zarezati, kot se meni dogaja ...), sicer pa tudi pretežno peki papir, mi je bolj praktično, kot če mažem pekač z maslom.
Mamamia
mamamia| hedonist je napisal/a: |
| Sem mnenja, da je peki papir čista potuha in da je tisti, ki brez njega ne more bolj švoh kuhar.LPhedonist |
No, mojster, potem pa sem jaz zelo švoh kuhar. Nič hudega, glavno da sem ja zadovoljna s svojimi izdelki, pa seveda tisti, ki jih jedo. Reveži, pač ne vemo za boljše. A nič hudega, saj poznaš tisto: Blagor ubogim na umu ...
Pa ravno preden sem to tvoje prebrala sem kupila celo rolo peki papirja. A naj jo vrnem ali ostanem švoh kuhar, to je zdaj vprašanje?
Mamamia
mamamia
Slišalo se bo kot ponavljanje tega, kar je že mamamia napisala, ampak vendar: Hedonist, tudi profesionalni kuharji s pridom uporabljajo peki papir. So zato švoh kuharji? Nekateri gotovo so, vendar najbrž ne zaradi uporabe peki papirja ...
Miroslav VulovićKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Koruzna pogača, obogatena s kefirjem

Špageti s paradižnikovo omako in baziliko