BK = Bela krajina, Rbc pa Ribnica :) Zdaj jasno?
Atina
Lečina juha in krekerji iz polente
BK = Bela krajina, Rbc pa Ribnica :) Zdaj jasno?
AtinaUuuu krasni drevesi in kar 150 plodov- čestitam!! ;-)
Jaz imam tudi dve mali, mali, ki sem ju dobila. Šenkanmu konju se ne gleda v zobe!! ![]()
![]()
| manca51 je napisal/a: |
| Atina , si pa res zelo prijazna !Tako lepo si obrazložila svoje okrajšave - BK in Rbc , ki bi pa med ostalim lahko pomenile tudi npr ;Boka Kotorska in Rabac (to mi je ta trenutek prišlo na misel ).Ni nujno , da vsi razumemo tvoje okrajšave. Vprašati , če nekaj ne razumeš , pa menda ja ni greh ?Zdaj jasno ?Lpmanca51 |
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mogoče vstala z levo nogo?
Lep pozdrav iz sončne Rbc (bi blo fajn, da je Rabac, ja). ![]()
![]()
| Atina je napisal/a: |
Noro!!! Uf, tole bi šla jaz rabutat :))) Moj 'zobotrebec' se je kar razrasel. Je pa zanimivo: Asimina v BK ima veliko večje liste in večja je kot moja v Rbc. Se vidi, da je čisto druga klima (gnojenje in zemlja je podobno - saj vendar me je mama učila) :) Atina |
Hvala Miran za odgovor. Bom preverila. Samo skoraj nemogoče se mi zdi, da bi bili različne sorte, ker sem obe kupila jaz, istočasno, vzela z iste police v trgovini :)
Lp nazaj :)
Atina| miranz je napisal/a: |
| [Po mojem klima nima vpliva na različno velikost listov. miranz |
O, pa še kako lahko vpliva. Mikroklima sploh. Od količine in razporeditve padavin, osvetlejnosti rastline, do sestave tal, pa tega, kako hitro se tla osušijo oz. kako dobro zadržujejo vodo po padavinah, od nivoja talne vode, od vsebnosti mineralov,...................še marsikaj bi se dalo našteti. Vse znotraj okvirov, ki jih določa dedni material rasltine. Pa seveda še nekaj, nikjer ne piše, če sta rastlini iste sorte, da imata povsem enak dedni material.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Lečina juha in krekerji iz polente

Pivski kruh