Ocvrte brizgane palčke (churros)
Tisto hedonistovo o kruhu na Madžarskem, lahko tudi jaz potrdim, pred nekaj dnevi videl v Budimpešti na lastne oči.
ežoj| ežoj je napisal/a: |
Ja, pa nekateri zmeraj prte devajo na mizo........ ežoj |
Normalno, da jih devamo in to plastične... ![]()
Nasja je, po moje, hotela samo reči, da smo včasih dobro vedeli, kateri mesarji so "pujsi", pa drugi prodajalci tudi, sploh se je to vedelo v manjših krajih. Tisto z drisko bi lahko, hedonist, vzel zgolj kot prispodobo, se ti ne zdi, vsaj tako sem jaz to vzela. Ne pa kar tako cinično na Nasjo.
Da smo pri nas bolj papeški od papeža pri nekaterih zadevah je itak jasno vsakomur, sploh pa tistim, ki so akdarkoli meliopravka s pripravami na lokal, v katerem strežejo tudi hrano ...
Glede prodajalk v delikatesah je pa ta tako, da tudi meni ni všeč, če si brska po laseh in mi potem zlaga pršut, če prej prime kruh in potem ta moj pršut, me pa že ne moti več. Ampak v trgovinah, kjer kupujem, kruh večinoma dajejo z rokavico, salame pa prijemajo s prijemalkami. Bom zdaj malo bolj pozorna.
Mimogrede, kdo od nas si pa doma umije roke, ko šari po kuhinji in prijema kljuke, predengre delat sendvič?
Mamamia
mamamia| mamamia je napisal/a: |
Mimogrede, kdo od nas si pa doma umije roke, ko šari po kuhinji in prijema kljuke, predengre delat sendvič?
Mamamia mamamia |
Kriva točno tega! Pumpico z milom imam inštalirano v kuhinjski pult pri umivalniku, papirnate brisače pa kar zraven. Vsak dan porabim 5 ali 6 bombažnih (kuhinjskih) servetov.
Verjetno sem prav zaradi pogostega pranja rok zelo zelo redko prehlajena.
| proxima je napisal/a: |
| Hocem reci, da je raznih packarij okrog nas ogromno, ampak ponavadi prav drugje, kot jih pricakujemo; kaze se obcasno malo zamisliti nad svojimi navadami, na primer nad brskanjem okrog ust in nosu (kar se je meni razsvetlilo prav pred kratkim, ko sem rezala na koscke dva huda feferoncka za v chili con carne, cez kakih 10 minut mi je pa skoraj odpadla goflja, tako me je pekla, pa se nisem niti priblizno zavedala, kdaj sem tacala okrog ust s prsti). Pretiravati pa ni treba, obsesivno-kompulzivne zadevscine so hujsa nadlega od nekaj enterobakterij.lp, proxima |
S tem se pa absolutno strinjam. Seveda smo vsi zelo dosledni, ko se igramo "mikrobiologe" pred delikatesnimi oddelki, kaj pa na samopostrežnem oddelku sadje-zelenjava?
Vsaj v naši vaški b'tjegi domačega veletrgovca se mi včasih dozdeva, da nastavljajo plastične rokavice za kupce, ki v vrečke sami nakladamo sadje oz. zelenjavo samo zame ...
Prav zaminivo je namreč gledati fine stranke, ki brezskrbno šarijo med krompirjem, čebulo in solato, potem pa zviška gledajo na prodajalko, ki si drzne brez rokavic (vendar s kosom papirja) prijeti štruco kruha in jo zapakirati v papirnato vrečko, ki jo nato stranka položi v voziček, v katega mimogrede vtakne še cepetajočega otročiča, ki bi se pač raje vozil, kot hodil.
In moji otroški spomini sežejo kakih 30 let nazaj, ko je pred trgovinico pod našim blokom vsako jutro pripeljal pekarski kombi, poln dišečih zlatih štruc, zloženih v velike mrežaste košare, ki jih je šofer zložil na asfalt pred trgovinico, potem pa te košare eno za drugo z železnim kavljem na palici zvlekel po pločniku v trgovino (po tleh, jasno). In takrat so prodajalke kruh brez kakršnega koli "ovoja" zlagale na pult, hkrati z denarjem, prelnim praškom, steklenicami in krompirjem, medtem ko so pakete higienskih vložkov "diskretno" ovijale v bel, "svileni" papir![]()
.
Pa mulci, ki nam je mama skozi okno vrgla pest drobiža, smo, direkt iz peskovnika tekli v to isto trgovinici po žemljice ali kozarček "Cedevite", iz katerega smo omamni vitaminski prašek natresali kar na umazano, lepljivo dlan in ga lizali z iskricami sreče v očeh. Pa vsa neoprana jabolka, ki smo jih (še v študentskih časih) med nočnimi pohodi narabutali in pohrustali ... Ej, to so bili časi!
Še pomnite, tovariši![]()
| mamaF je napisal/a: |
In takrat so prodajalke kruh brez kakršnega koli "ovoja" zlagale na pult, hkrati z denarjem, prelnim praškom, steklenicami in krompirjem, medtem ko so pakete higienskih vložkov "diskretno" ovijale v bel, "svileni" papir
Še pomnite, tovariši
|
No tega se pa še jaz spomnim, ko sem bila majhna, mi ni nikakor bilo jasno, zakaj je bilo treba zaviti vložke (tiste Vir se je takrat nosilo). Sicer takrat še vedela nisem, čemu so vložki namenjeni :)
AtinaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Ocvrte brizgane palčke (churros)

Azijska solata s kozicami