Ali pregdedujete račune v trgovini?

anitram1  

član od: 18.6.2008

sporočila: 609

tema odprta - 7. nov 2009 9:34 | ogledi: 4.714 | odgovori: 67

Včeraj sem moža poslala v trgovino,(Hofer, Mesarska ulica) ponavadi ne gledam na račun, a včeraj se ga vzela in ugotovila, da ima pod prvo postavko nekaj kar sploh ni kupil. Ker sem bila prejšni teden tudi jaz oguljufana mi je kar dvignilo kapo, seveda sem hotela poklicati v trgovino, ugotovim, na računu ni tel številke, se celo spravim na informacije in glej ga zlomka, trgovine sploh nimajo objavljenih telefonskih številk. Da bi šla za 1.45€ nazaj, pa tudi ne pride v poštev.

Sama pa sem prejšnji teden tudi imela slabo izkušnjo v Tušu in sicer z 10 izdelki, ki si jih sam izbereš, ker mi kljub opozorilu, da mi naj aktivira kartico ni bilo to storjeno, še več prodajalka(pa ni nova), je celo trdila, da je naredila, vedar ker se mi je mudilo, sem račun šele doma še enkrat pregledala in ugotovila, da z mojimi popusti ni nič. Sem si pa vzela čas naslednji dan in dobila vso razliko nazaj, bilo je tam okoli 4€. Kljub opravičilu pa grenak priokus ostane, pa tudi misel, da tam velikokrat kupujem, koliko sem bila že prenešena okrog.

Lep pozdrav in preglejte račune,

anitram1

toppy  

član od: 10.12.2007

sporočila: 282

7. nov 2009 10:38

Našemu dediju se je še za časa tolarjev pripetilo to da je prodajalka na pos terminalu namesto 4000 in še nekaj vtipkala 40000 in še nekaj!!!Dedi je takoj opazil,ker je bil za takšne stvari zelo natančen in je vedno pogledal kaj je podpisoval in zadevo so rešili kar v istem trenutku.Tako,da je treba tudi izpiske iz pos terminalov malo spremljati v trgovinah!!!! toppy

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4339

7. nov 2009 11:26

Jaz delam v trgovini in tudi meni se je že zgodilo, da sem naredila napako (nikakor nisem nikoli blokirala artikla, ki ga stranka ni vzela), sem se pa uštela pri vračilu denarja (v svojo in strankino škodo) in hitro sem se naučila, kako se tem zadevam izogniti - vedno pustim denar, s katerim je stranka plačala na pultu, da ni potem nobenih dilem, koliko denarja je stranka v bistvu dala.

Največja katastrofa pa se je zgodila, ko sem stranki na POS terminal vpisala 750€, namesto 75€.

To sem ugotovila šele zvečer (stranka pa do mojega klica sploh ne) pri zaključevanju blagajne in drugi dan je bila cela hajka, da sem prišla do stranke, ki za nameček ni bila iz SLO ampak iz Hrvaške. Enkrat se mi je pa zgodilo, da sem v Pos terminala zapisala namesto 36 centov - 63 centov. In po dveh ali treh mesecih od tega dogodka je v trgovino prikorakala gospa in mi pod nos pomolila tisti odrezek in izpisek in dejala, da je zadeva sicer zanemarljiva, ampak, da njej take zadeve niso všeč - opravičila sem se ji in rekla, da meni tudi ne in sem ji vrnila tistih nekaj centov. Menim, da je vsakomur lahko jasno, da je bil to lapsus.

Ne vem za druge, ampak zase vem, da mi niti v sanjah ne bi prišlo na pamet stranko namerno ogoljufati - take zadeve so namreč nevarne in neetične in niso v skladu z mojimi vrednotami in ne nazadnje se držim tega - čisti računi, dobri prijatelji.

rrr

vida70  

član od: 13.9.2005

sporočila: 461

7. nov 2009 11:42

ribaracarak, pri men se ze ne bi mogla zmotit za 10x, ker tudi kartica ne bi potegnila, se pravi, da je imela ta tvoja stranka dobro založen račun. Drugače pa račune zelo redko pregledujem ( ja bo treba biti bolj pozoren očitno), je pa res, da pa vedno pogledam znesek na POS izpisku, če se ujema s tistim, ki je na računu. Do zdaj se še nikoli ni zgodilo, da bi bilo kaj narobe. Vem, da se marsikdo zmoti, ne da bi to hotel, mogoče bi bilo pa dobro, če bi se dalo stvar urediti tako, da bi bil izpisek POS takoj zavrnjen, če bi se prodajalec zatipkal in se znesek ne bi ujemal s tistim na računu. Ker do danes sem bila ziher, da je to tako, ampak očitno ni. vida70

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

7. nov 2009 12:40

Sama račune zelo redno pregledujem in če odštejem Lidl,se mi ponavadi še nikoli ni zgodila kakšna napaka.Gledam pa na to takole;vsi smo ljudje,tudi trgovke in nihče ni nezmotljiv. Tudi nimam navade komplicirati,razen spet v Lidlu,ker tam res ne spoštujejo(ampak samo ena prodajalka)naših nakupov in dobesedno artikle meče čez senzor. Tudi nimam navade komplicirati,če je 5 ali malo več gramov salame na tehtnici.Pojedla se bo ravno tako,pa ali je 30dkg ali pa 32 dkg slanine. anaeva

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4339

7. nov 2009 13:00

Vida70, če je blagajna povezana s POS terminalom, pomote niso možne, če pa te povezave ni, se lahko zgodi tudi kakšna nerodnost. In ne nazadnje je res prav, da se računi in zneski na POS-u res kontrolirajo takoj.

rrr

drejcek  

član od: 11.1.2004

sporočila: 1028

7. nov 2009 13:21

Jaz kar redno pregledujem račune, zato da takoj odpravim morebitne napake, ja pa tako, kot je rrr rekla: vedno se lahko zmotiš, samo potem je treba nesporazum rešit na nek normalen način.

LP

Drejček

slavi77  

član od: 20.2.2009

sporočila: 41

7. nov 2009 14:02

Jaz pogledam račune ne sicer redno ampak kar pogosto.Se me je pa že večkrat zgodilo da sem po plačilu imela občutek da so me okrog prinesli, ampak sem to takoj rešila na licu mesta. slavi77

daga  

član od: 18.5.2007

sporočila: 1412

7. nov 2009 15:31

Mislim, da do napake prav lahko pride, saj smo vsi samo ljudje in ne verjamem, da se to zgodi nalašč, oziroma namensko. Zato sem tudi prepričana, da se za tako napako zmeraj najde rešitev, brez razburjanja. Saj veste: lepa beseda lepo mesto najde.... in vse se uredi. daga

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

7. nov 2009 15:31

Račune pregledam le v primeru, ko imam občutek, da sem plačala več, kot sem sama približno izračunala. Če se to zgodi, pregledam račun takoj, ko plačam, in se s prodajalko pogovorim. Še nikdar ni bilo težav,vse smo takoj rešili. Se je pa že zgodilo v več prodajalnah, da se je samim blagajničarkam zazdelo, da je račun previsok in so same pregledale račun ter se opravičile, ko so ugotovile, kje so se zmotile ( da so na primer zaračunale štiri litrske sokove in ne le trh ali kaj podobnega). Sama izhajam s stališča, da nobena prodajalka oziroma blagajničarka napake ne naredi namenoma, ampak da so prav tako zmotljive kot mi, ki tipkamo tu na forumu, za povrh pa so one še pod pritiskom, da morajo čim več artiklov spravit skozi blagajno v čim krajšem času. Zato vedno prijazno prosim za rešitev problema in niti enkrat samkrat nisem naletela na odrezavost, zanikanje napake ali kaj podobnega. Mamamia mamamia

kroki  

član od: 22.10.2003

sporočila: 508

7. nov 2009 20:17

Meni pa se je zgodilo, da me je prodajalka grdo gledala, ko sem delala kontrolo, sicer sem ji lepo razložila, da sem parkrat dobila preveč zaračunano, ali je bilo manj popusta. Saj se tudi jaz zmotim, tako se lahko zmotijo tudi drugi, pač se popravi napako (če se jo seveda da) in opraviči.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti