Rada bi vas vprasala kako pripravite lasten vanilij sladkor? Ker vem, da marsikatera to zna, pa bi se jaz rada probala! Hvala za pomoc! Gringa
gringa
Rada bi vas vprasala kako pripravite lasten vanilij sladkor? Ker vem, da marsikatera to zna, pa bi se jaz rada probala! Hvala za pomoc! Gringa
gringa
Gringa, kupi tistega, ki se dobi v stekleničkah pri Williams Sonoma. Je najboljša zadeva pod soncem. Imajo ga na alkoholu ali pa kot sladkorni sirup (ta je tako gost kot med).
Sicer sem pa še starih časih kupila vanilijev strok ali 2 in ga dala v posodo s sladkorjem. Ta je dobil lep vonj, rabiš ga pa tako ali tako v vseh sladicah.
Kaj pa sicer počenjaš te dni?
V steklen kozarec za vlaganje dam sladkor in zarzane vanilij stroke.
kobra 1Imam strok vanilije v pločevinasti škatli že tri leta,samo sladkor dodajam...še vedno diši....
lp gogaUf, en je več kot dovolj za en kozarec!
AtinaEn sttrok povsem zadošča za kake pol kg sladkorja, potem pa ušpoštevaj nasvet gogad, ko ga porabljaš, ga dodajaj in je skoraj večno uporaben ta strok. Preava vanilija ima vse drugačen vonj kot umeten vanilin s katerim je odišavljena večina kupljenega sladkorja v vrečkah.
| pe3ca je napisal/a: |
| Jaz sem že pred več kot 3emi meseci dodala en strok v cca 0,5 kg sladkorja. Pa ne diši po vaniliji :( pe3ca |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Cmočki šarenke v žametni bučni juhi

Azijska solata s kozicami