Evo jaz sem zaključila z letošnjo peko, zdaj pa tudi, če celo leto ne vidim več piškotov jih ne bom nič pogrešala. ![]()
Evo jaz sem zaključila z letošnjo peko, zdaj pa tudi, če celo leto ne vidim več piškotov jih ne bom nič pogrešala. ![]()
Pralinarski vikend:
Beneške roladice iz marcipana z nugatom

Mandljevi hrustavčki

Lešnikov trikot

Praline iz jajčnega likerja v čokoladnih kozarčkih

Mix

Petya, marcipan zgneteš s sladkorjem v prahu in kančkom ruma, najbolje med dvema peki papirjema.
Nugat segreješ in namažeš po marcipanu, zaviješ v roladice in ohladiš. Narežeš na nekaj cm kose, končke pa potunkaš v stopljeno čokolado.
Korenčkova, hvala ![]()
| Maiya je napisal/a: |
| Pozdravljene, Pa me zanima kaj mi priporočate (saj se sama med vsemi temi recepti težko odločim)? Nekaj kar ni težko naredit (je malo možnosti da čisto zgrešiš), je res zelo okusno in lepo zgleda kot darilce (naprimer v pločevinasti škatli). Hvala, Maja |
| Maiya je napisal/a: |
| Pozdravljene, Sicer še nikoli nisem delala nobenih piškotov, sem pa se odločila, da bom letos pred božičem nekaj spekla, saj bi rada piškotke podarila tudi kot darilca (se mi zdi zelo lepa pozornost, saj darilo narediš sam). Pa me zanima kaj mi priporočate (saj se sama med vsemi temi recepti težko odločim)? Nekaj kar ni težko naredit (je malo možnosti da čisto zgrešiš), je res zelo okusno in lepo zgleda kot darilce (naprimer v pločevinasti škatli). Hvala, Maja |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Zeljne krpice

Najbolj enostavni piškoti s črto