Praznično pecivo 2009

tedyka, jaz napečem veliko različnih piškotov, ampak vsake samo iz ene mase. Tako kot si napisala tam nekje kilo piškotov pride. Ko pa vse skupaj razpoloviš za 2 družine pa še na prijatelje (za darila) pa goste ne nanese prav veliko. Včasih vseh piškotov zmanjka pred novim letom, pa morem potem takrat kaj drugega spečt (v smislu piškotov) oz. ponavadi imamo za novo leto tudi panetone. Kar se potice tiče, jo naredi tašča in se potem 3 tedne ''valja'' po omari, k se je ne poje. Se mi zdi da je potica pri nas malo ''iz mode'' Lp mina20
No, sem tudi jaz začela s peko... Spekla v soboto medenjake iz 1,5 kg moke. Slastne. Tako slastne, da jih danes, v ponedeljek niti za k čaju več ni bilo! Aja, pa tudi tiramisu in jabolčna pita je čez vikend izginila v neznano! Zgubim voljo do peke, ker ne morem tako hitro pečti, kot jo moji sladkosnedi snedejo. ps. Mi pa prvič medenjaki niso ratali v nulo. Se mi zdi, da sem jih premalo premesila..., (niso bili čisto gladki, ampak so bili taki, kot razpokana zemlja) Glede na to, da pa jih več ni, verjetno niso bili slabi. Testo za vsak medenjak vržem na tehtnico, od 20 do 22 g teže in 150 komadov jih je bilo; v en pekač, ki se peče 7 minut pa gre 20 medenih kupčkov, v katerega položim na vrh pol oreha. Desanka
Desanka po katerem receptu pa pečete medenjake? moji so vedno pretrdi :( nitta
klavdija...cimetovi rogljički mi ne gredo iz glave... kakšen poseben recept? Super ste, v polnem štartu vse s peko, pri nas pa še vedno prenavljamo kuhinjo in sem danes komaj uspela narediti vsak ene Muffine. Naslednji teden začnem, doma se že križajo... :D nitta
Joooj, jaz tudi še nisem začela. Ni in ni pravega časa. No tole stran pa vsak dan buljim ker mislim, da je ežoj spet kaj prilepil za lušte. lp Vesna
Nitta, tudi moji so bili zmeraj pretrdi, dokler nisem poskusila tega: 32 dag medu 32 dag sladkorja (pstt...zmeraj ga dam samo 25 dag) 1 kg moke 25 dag margarine (jaz dodam pol masla, pol margarine) 1 velika jedilna žlice sode bikarbone 5 celih jajc Zamesim. Testo je sicer lepljivo in malo bolj pacasto, vendar ko so medenjaki pečeni, je to TO. Iz testa naredim 4 svaljke. Postavim jih v hladilnik za okrog 30 minut. Ta čas pripravim dva pekača, tri peki papirje, tehtnico, orehe in mali krožnik v katerem imam ostro moko. Vklopim pečico in akcija se prične. Vsakih 3,5 minut novi pekač v pečico, kar pomeni, da garaš ko črna živina. Iz hladilnika vzamem prvi svaljek in iz njih režem koščke testa (20 do 22 g), katerega vedno vržem na tehtnico. Ko imam kupčke narejene pa si dlan namočim z ostro moko in delam kroglice. Velikost oreha pride ven. Te "orehe" zložim 4 x 5 na prvi peki papir. "Oblikujem" jih s tem, ko jim vtisnem pol orehovega jedrca. In v pečico. Imam 3,5 minute za drugi pekač in takoj nadaljujem orehe zlagati na tretji peki papir, ki ga potem samo preložim. Verjemi, nisem Kuharica (z velikim K), vendar...ti medenjaki so res zelo dobri. (vaaaaaaaaaaaaaau sem se razpisala :D) Desanka

Pravkar pečeni Lidkini čokoladni piškoti no. 1 s prve strani tele teme. V pečici so pa še Čokoladni huzarski krapki.

Nena
pečena prva runda piškotov včeraj dopoldan ..samo popldne prišli obiski in so skor use pojedli, da so takooo dobri pa potem mali tašči pa stari mami....pa posoda je prazna...ko bo me vola bo spet akcija v teh dneh 2.2.
Pečena ena runda mehkih cimetovih piškotov, ki čakajo na okraševanje, marmelado ... In ena runda mehkih medenjakov iz pol kile moke, ki jih bo šlo tudi nekaj v čokolado. Zdaj pa iščem nove ideje še za kakšne piškotke. Noel
Sem glavnino napekla in tudi že oddala. Ni, da bi se letos blazno pretegovala, naredim eno rundo čokoladno-lešnikovih baci piškotov in eno rundo čokoladno-rožičevih piškotov z mandlji in to je to. Ampak sem imela to srečo, da sem pri večini odjemalcev bila prva s piškoti in sem nekako postavila "standard" v piškotih. Skratka, timing je tudi pomemben. Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti