V hladilniku se hladi Fina skutina torta po receptu od mamamie :)) Dvojna :))
Nasvet iz prakse :))
barbara9
Sporočilo je spremenil(a) barbara9 dne 16.okt 2009 15:43
V hladilniku se hladi Fina skutina torta po receptu od mamamie :)) Dvojna :))
Nasvet iz prakse :))
barbara9
Sporočilo je spremenil(a) barbara9 dne 16.okt 2009 15:43
Katarina K http://katarinak.moj-album.com/
Sporočilo je spremenil(a) Katarina K dne 16.okt 2009 16:18| teta torta je napisal/a: |
| "Finost" biskvita je odvisna od razmerja med jajci in moko, biskvit za mojo najbolj zaželeno torto je iz 7 jajc, 180 g sladkorja in 120 g moke. Takega biskvita tudi ni treba nič namakati, pa torta vseeno ni suha. teta torta |
Mene pa zanima, ali lahko zamešam večjo količino mase za biskvit in ta stoji, ker po delih pečem v majhnem pekaču.
Da razložim: imam le en majhen pekaček premera 15 cm za biskvit in če bi hotla speči 5 takih mini tort, da jih potem sestavim skupaj, bom morala 5x peči. Pa nisem prepričana, če lahko maso vmešam samo 1x količinsko za vseh 5 rund. Nimam pojma, kako se obnaša masa, če stoji npr. 50 minut, preden jo spečeš. Bo zadnji biskvit zaradi čakanja kaj drugačen od prvega?
hvala za pomoč
tjasNajbrž boš ogotovila, da bo vsaka dala drugačen odgovor. Moja izkušnja z biskvitom po receptu, kot ga jaz pečem, je: ja, brez problema, če je testo vmes na hladnem.
Moj namig: v Hoferju imajo trenutno take modele za majhen denar, pa si še enega kupi, z dvema se čas razpolovi. Imajo tudi majhne modele za šarkelj. Saj modelov ni nikoli preveč.![]()
Mhhhm, rimljanka, ne govori, sem šla včeraj v Hoferja SAMO po kruh in meso....
![]()
Počasi se bo moja kuhinja morala seliti v svoje stanovanje, tako je že "zrasla" ![]()
Sem kupila vsakega od teh dveh modelčkov po enega kar tako, za hec, doma pa dobila preblisk za eno torto.
Mi zaupaš, po katerem receptu delaš? Bi probala v kratkem to skupaj sčarat.
tjasJaz pa imam 3 iste okrogle pekače za torto in pečem vse na enkrat v pečici tako da mi ni treba prerezovoti. Recept pa je sledeči. 6 jajc celih stepam z 18 dag sladkorja kar dolgo. Da naraste in biskvit posvetli. Dodam narahlo 18 dag moke in žličko pecilnega. Pečem 10 min pri 180 st.C.
Lp Saša
Mir in dobro!Še ena stvar me zanima: rabim torto za soboto. Ali bo prezgodaj, če biskvite spečem že v torek? Nikoli jih nisem pekla toliko prej, zato nisem prepričana, če bodo še dobri.
lp
tjasKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pure svedri s paradižnikom in baziliko

Veganske palačinke