Plastične figurice

pikapokapolonica  

član od: 7.6.2009

sporočila: 2

tema odprta - 26. jul 2009 11:52 | ogledi: 2.069 | odgovori: 3

Zdravo, mene pa zanima, kje v Lj, se da kupiti plastične figurice za na torto ( mislim npr. nogometaše in gole ter travnato površino).

Hvala

pikapokapolonica

stana.r  

član od: 28.11.2004

sporočila: 2909

26. jul 2009 12:16

Figurice prodajajo v trgovini Pekarne Vrhnika v Črnučah - Lj. na Brnčičevi ulici.

Travnato površino lahko narediš sama. Smetano obarvaš v zeleno barvo, lahko tudi posuješ z zeleno kokosovo moko. Iz tičino mase pa lahko narediš travo s pomočjo stiskalnice za česen.

stana

teta torta  

član od: 6.9.2005

sporočila: 1268

27. jul 2009 8:05

Naredila sem že precej tort v obliki nogometnega igrišča (k sreči so moji "odjemalci" polagoma odrasli in si ga zaželijo samo še kdaj pa kdaj iz nostalgije). Travo sem vedno naredila iz zeleno pobarvane kokosove moke, črte iz beljakove glazue, za gole sem uporabila upognjene čistilce za pipo, kot igralce pa sem dale svečke: če je imel slavljenec parno število let, sta bili pač dve ekipi različnih barv, če je imel neparno, pa je bil na igrišču še sodnik. Na sredino igrišča sem dala "žogo" - okrogel čokoladni bonbon (Lindor kroglico). Je pa pihanje svečk res precej "smetljivo" - kokosova moka povsod! Moja izkušnja je, da imajo otroci zelo veliko fantazije (samo pomislimo na njihove igre, kadar niso računalniške!) in da so vse natančne in podrobne izdelave bolj za njihove starše in za samopotrjevanje. Seveda, res je tudi, da nisem posebno nadarjena za krašenje, a otroci so doslej še vedno uganili, kaj je mišljeno s torto, in bili zadovoljni. teta torta

petardica  

član od: 15.9.2008

sporočila: 728

27. jul 2009 21:00

Teta torta,pri meni pa ne bi bilo tako.Jaz pa sploh nisem nadarjena za krašenje.Zelo rada pečem peciva, sploh s kremami in podobno,torte mi pa nekak ne uspaejo-za to zadevo pa imam sestro petardica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti