Mum 4701
Ma men se zdi, da je uporaba teh strojčkov čist out, sedaj je in, da se vse dela na roke brez kakršnihkoli pripomočkov, pa še je vse bolj okusno in bolj ekološko, skratka ni moderno ( treba bi bilo pogledat v tisti temi o modi, žih je Vendy kaj napisala na to temo ).![]()
![]()
![]()
| NikaPika je napisal/a: |
| Čeprav ste se že veliko pogovarjale o tem strojčku me še nekaj zanima od tistik srečnic, ki ga že imate. Ali je 600w dovolj za gnetenje potic, kruha, testa za krofe in testa za pice? NikaPika |
Povsem dovolj za mesenje testa iz 1 kg moke. Jasno pa je, da samo za domačo rabo (kar piše tudi v navodilih), za profesionalno rabo ni, ko že omenjaš brata kuharja. Moj im aplastično posodio, po mesenju v njej ne ostane niti trohica testa, tako gladka je plastika, seveda pa vanjio ne posegam s kovinskimi rečmi, le les in plastiko uporabljam.
Si ne predstavljam, da bi ene pet beljakov ekološko stepala z rokami. Sem se "nastepala" že pred toliko in toliko leti, ko je mami pri peki peciva ponavadi mene zadolžila za stepanje beljakov na krožniku. Imam še vedno v spominu, da je bil dober takrat, ko obstal na obrnjenem krožniku. Kakšno olajšanje je bilo, ko so prišli na trg tisti ročni z dvema mešalkama.
MUM je resnično neuničljiv, imam ga še iz bivše juge, sem ga kupila v konsignaciji. Je 450W in glede moč popolnoma zadostuje. Verjetno 600W močnejši, kakšne posebne razlike pa verjetno ni.
LijanaKitchenAid je primerljiv s temle Mum-om. Sem mesila enako testo za kruh z obema mašincama.
S kitchenAidom je edini problem v tem, da samo treh jajc ne stepe, ker je metlica malo previsoko od dna posode.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Srbski pasulj

Hempy polenta