Pozdravljeni!
Zanima me, ko pakirate meso za v skrinjo, če kaj označite datum pakiranja. Koliko časa imate določeno vrsto mesa v skrinji?
Lep pozdrav, tilenboc
tilenboc
Pozdravljeni!
Zanima me, ko pakirate meso za v skrinjo, če kaj označite datum pakiranja. Koliko časa imate določeno vrsto mesa v skrinji?
Lep pozdrav, tilenboc
tilenboc

Nekoč, ko smo imeli še skrinjo in jeseni kupovali ozimnico prek sindikata ![]()
, sem na vsako vrečko napisala kaj je v vrečki, koliko zrezkov itd.
Danes pa, ob tistih bogih treh predalčkih (saj več niti ne rabim), se kar znajdem. Ne boste verjeli, da se tudi zgodi, da v vrečko "bukovo" gledam in se sprašujem: "Kaj je že notri" ![]()
. Saj ni panike, dam ven in skrinje in pač - kaj je je.
Zanimivo, datuma pa nikdar nisem pisala.
Pozdravček!
| Loni je napisal/a: |
Ojoj, očitno smo mi pa še iz tistih prejšnjih časov, ko damo naenkrat celo tele ali pujsa v skrinjo. No, imamo sistem skrinj in zamrzovalnih omar, ki dobro laufa, nikoli ne označujemo vrečk. Ena zamrzovalna omara je za zelenjavo in sadje, naslednja za belo meso, ribe (sorodnik nas dobro zalaga s postrvmi) in kruh (ja, tudi oni pravi dober kmečki kruh, zdaj se ga zaradi pomanjkanja časa peče na zalogo), skrinji sta pa za meso, ampak tudi tam je vse ločeno. Seveda ta sistem obvladava medve z mamo, drug bi se v množici vrečk zgubil.
Loni Makaroni ![]() |
No ja, v recesijskih časih se spodobi napisati tudi, da je meso po pretečenem priporočenem roku sicer manj okusno in manj hranilno - strupeno pa ni. Preizkušeno ... ![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Odlično hitro kosilo

Polnjene paprike