Zdravo,
ali milahko pomagate, rada bi vlagala breskve v kompot. Zanima me, če voda,ki zalivamo breskve v kozarcu mora bit vroča ali hladna? Sterilizirala in zaprla bi v pečici.
Hvala.
julaj
Zdravo,
ali milahko pomagate, rada bi vlagala breskve v kompot. Zanima me, če voda,ki zalivamo breskve v kozarcu mora bit vroča ali hladna? Sterilizirala in zaprla bi v pečici.
Hvala.
julaj
Pri nas je bila voda vedno mrzla - se pravi, na krhlje narezane breskve, sladkor in mrzla voda. Potem kozarce zapremo in v pečico z njimi. Nikoli se ne pokvari nič
rrr
Pri nas gre takole: krhlje nadevamo v čist kozarec, dodamo žlico ali dve sladkorja, navadnega, zalijemo z mrzlo vodo iz pipe, zapremo in pasteriziramo. Enako, kot pri rrr, samo pri nas običajno pasteriziramo v loncu, kar pa ni povezano z vodo v kozarcih. No, morda v toliko, da se kakšno minuto dlje pasterizira, če je voda mrzla.
| hedonist je napisal/a: |
| Vparašanje: a ni v vodi iz pipe preveč aktivnih mikroorganizmov, ki lahko okužijo sadje v kozarcu ? A se da s prevreto sladko vodo sadje zaliti in kozarce zapreti brez kuhanja v pečici ? hedonist |
Ja, saj ravno zaradi tega, ker SO mikroorganizmi v /na sadju pa tudi kozarcu, vodi, pokrovčku, pasteriziramo, kajne? No, jaz druge tvoje možnosti ne bi prakticirala, ker to ni pasterizacija, sploh, ker uporabim komaj kaj sladkorja. Mikroorganizmi pa so seveda pristoni ne le v aktivni, ampak tudi v obliki endospor (torej mirujoči). Ne vem, če verjameš ali ne, ampak mene nekaj desetletij prakse (moje stare mame, mame in mene) seveda povsem zadosti prepriča, da delamo prav. No, pa tudi teoretična podlaga mi ne škodi.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pecivo iz bučk

Lazanja z bolonjsko omako