Zmagovalni bananin kruh
Najprej posodo splaknem z mrzlo (tako me je mami učila)zavrem,ugasnem in odstavim,zakuham pudingovo zmes in zmešam,šele potem dam nazaj na kuhalo in kuham 2 do 3 minute.Do sedaj se mi še ni zažgalo.
lp gogaPosoda, ki jo omenja Cellnet, še obstaja. Imenuje se tudi banjo maria in je malce drugačna tehnika in tudi piska. Uporabljam jo za kuhanje vseh stvari, ki se sicer kuhajo nad paro. Najbolj uporabna je za kreme iz rumenjakov.
Drugo posodo sem podarila bratu, ki je velik ljubitelj pudinga. Zdaj tudi mi pudnik kuhamo v tej posodi in se ne prismodi.
Je pa posebna zvijača, ki je enaka tudi za kuhanje krem ( npr. za kremšnite). Mleko je treba vso segreti in nato s toplim mlekom zmešati praškaste sestavine. Nato zmes vliti v toplo in ne vrelo mleko in mešati z metlico. Če je sestavina moka, 10 minut ( za popenit, ja, vem ).
Puding se rad prime in imam enake izkušnje kot Japaja.Vonj po zažganem pudingu, ki ga nikoli ni bilo dovolj. Pudinga, no.
Včasih stalne finte ne pomagajo, zato gremo puding banjat. Indukcijskega štedilnika nimamo, kuhalnik za rezervo pa je še nedotaknjen. Zato te izkušnje nimam.
F r i n aKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Zmagovalni bananin kruh

Kitajski kruh