3. jun 2009 12:46
Ne vem, če bo kdo verjel, ampak poznam enega, ki je zobotrebček počasi zgrizel in pojedel, pa sej to ne moreš verjet! Kot v partizanskih časih ko so kurirčki pojedli konspirativne listke..
Resnici na ljubo, tega zdaj ne počne več.
Sem se pa sama enkrat na enem otroškem rojstnem dnevu fino blamirala (no ja, kakor se vzame..).
Pri nas nismo forsirali delikates ampak smo jedli kruh pa putr pa marmelado, belo kavo, pašteto, čaj, skratka otrok nisem razvajala z ogrsko, milansko, čajno itd. salamo..
Naj skrajšam. Na tistem rojstnem dnevu je bilo nema da nema (pri starosti otrok do 4 let je ponavadi večji problem kaj boš za starše pripravil).
In potem me vpričo vseh moji vprašajo : "Mami, kaj je pa to?"
In da še enkrat skrajšam, naslednji dan smo šli na ekskurzijo v delikateso, se postavili v vrsto in podegustirali po en kolešček od vsake bolj fancy salame.
"Tko, evo, vidiš, tole je ZIMSKA salama, tole je ČAJNA, tole je tista PEKOČA..!! Zdej si pa zapomnite, da mi ne boste sramote po svetu delal!"
Valjda za degustacijo nismo nič plačali haha! Je bilo tako kot v tistem štosu "koliko stane kapljica bencina? Nič. No, če je pa tko, mi jih ene par tisoč natočite."
japaja