Nerodnosti

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15858

4. jun 2009 17:49

K nam je pred kakšnimi desetimi leti prišel en dečko iz Londona, končal oxfordsko univerzo, delat neko rivizijo. In je s seboj prinesel milo, juho v vrečki, zobno pasto in podobne reči, ker so ga podučili, da tega pri nas ni oziroma tega sploh ne poznamo. No, je d ebelo gledal, ko je še v trgovino samo pokruh (ga je namrevala jesti k juhi iz vrečke, ker je pričakoval, da bo vsaj dva dni star). No, lekcijo je dobil, ko smo ga povabili domov in je gledal BBC in BBC news, pa cnn ... Ga je bilo malo sram, je priznal, kaj vse si je mislil o nas. Mamamia mamamia

neznan uporabnik

4. jun 2009 17:55

Mene je pred nekaj leti ena sošolka na faksu čisto resno vprašala, ali imamo v Prekmurju že opečnate strehe ali so še vedno slamnate. Po petih minutaj molka sem ji odgovorila, da smo presrečni, da smo lani končno dobili elektriko ... in ona nazaj, ja kako fajn, zdaj pa lahko tud vi TV gledate. *pred nekaj leti ni leta 1953 ampak 1996 ... jancka

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

4. jun 2009 18:22

Jancka, a internet imate pa šele od predvčerajšnjim, ne? :) Mene so podobno spraševali za BK namreč :)

Atina

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

4. jun 2009 18:45

Meni je sostanovalka v študentskem domu pred leti veselo pripovedovala, kako bo šla na potovanje po Španiji - z metrojem. In ko smo ji razlagali, da do Madrida ne moreš prit z metrojem (in ne vem zakaj bi hotel potovat pod zemljo, če nič ne vidiš??!!!), je mislila da se norčujemo iz nje. In mi smo mislili, da se dela ona norca iz nas :) No, na koncu smo jo le uspeli prepričat, da bo bolje da se vsede na vlak ali letalo. Pa je šla...kako je potovala tam pa ne vem...

saša

Sporočilo je spremenil(a) spagon dne 04. 2009 18:46

neznan uporabnik

4. jun 2009 19:13

Hahaha, Atina, res je .. no, pred kratkim pa sem v družbi razlagala, kako sva šla s predragim s trajektom na Korziko, blabla ... in ena mična gospodična nejeverno reče: Ja, kje sta pa avto pustila? jancka

adalbert  

član od: 2.2.2008

sporočila: 285

4. jun 2009 19:31

O nerodnosti je govora,sem precej let nazaj z avtobusom hitela v mesto, vse opravila, šla na postajo,srečam znanko in mi pravi: ja kakšne čevlje imaš pa danes,se pogledam in najraje bi se pogreznila v zemljo.Imela sem en. rujav in en črn čevelj. Začeli sva se smejati in nerodnost je minila.Zjutraj sem se v naglici obula, različna čevlja seveda,nič pogledala in.... nobeden mi ni dal za nove.Čao. adalbert

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

4. jun 2009 20:12

Sem pred leti spoznala človeka, ki ne more dobro izgovoriti svojega imena, ker tiste črke, ki je prva v njegovem imenu, ne more izreči (ima govorno napako). In sem bila tako pametna, da sem bleknila (saj se dobro poznava in sva velika prijatelja):"Ja, zakaj so ti pa starši dali tako ime, če pa ne moreš izgovoriti prve črke?"

lp

cervus

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

4. jun 2009 20:14

Elafus, tale je pa mega!!!

Vanja

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

4. jun 2009 20:26

lidka je napisal/a:
Tulka, kaj je pa orada kaj tok zlo drugačna od ostalih rib?

Samo v tem, da ponavadi naročim morski list ali kakšen file, od 'rib s peškami', ko jim pravi naš otrok, pa ponavadi orado. Sem pozabila, najhujša mora mi je pravzaprav škarpena, si jo privoščim samo doma in to tako, po 'italijansko' (kako že, s prsti in slinčkom ?)

Sicer me ne moti, če je kdo neroden ali izbirčen pri jedi. Edina stvar, ki mi vzame ves tek je, če kdo glasno cmoka in si s sikanjem čisti zobe... tu se pa zame vse neha.

tulka

Margot  

član od: 12.12.2008

sporočila: 260

4. jun 2009 21:00

Tulka, jaz bi dodala še glasno srkanje juhe. Margot

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti