Zaščita pred soncem
anamarija 1, kako že rečejo maladi ? ... "ni frke"
(Za spravo pridem enkrat do tebe na zelenjavno pito in polno torbo maže
)
Ampak ognjičevo mazilo ustvarjam in rednu uporabljam že dobrih 30 let. Res je vsestransko mazilo, zelo primerno tudi za mazanje po sončenju, ne pa za sončenje.
Če ste ostali prepričani nasprotno, pa kar.
Kako že gre ? .... pred uporabo se posvetujte .....
kobra 1 ![]()
japaja ![]()
Bravo cellnet! Nujna je zaščita pred UVA in UVB žarki, kar je razne domače kreme ne nudijo. Opeče nas res ne toliko, škodljivi žarki pa vseeno pridejo v kožo, kjer se kopičijo iz leta v leto in glej ga zlomk,a, kar naenkrat se nam pojavi čudno znamenje nepravilnih oblik. Na žalost je to res.
Nujna je zaščita proti škodljivim žarkom in ne proti opečenosti. Samo da se tega premalo zavedamo dokler ni prepozno.
UVA in UVB zaščita pa tudi ne smeta biti preveliki, ker vse kar je nad faktorjem 15 je sama nafta in kemija. Tudi to moramo upoštevati in ker ne, se razvijejo razne alergije.
Jaz imam za mazanje en fantastičen čisti alojin gel, faktor 15. Odkar sem ga lani začela uporabljat, več nimam alergije na sonce. Tudi po kopanju imam čisti alojin gel, ki kožo navlaži in ne zmasti. Prav tako ne zapira lojnic. Zelo sem zadovoljna in sem si letos ponovno naročila tile mazili.
Kyara| nina88 je napisal/a: |
| Pozdravljene! S čim iz domače kuhinje se lahko namažemo, če smo na soncu, pa nimamo kreme za sončnenje? V senco grem lahko samo za kakšno minutko, drugače bom skoz na soncu, me pa kr fajn opeče in se potem lupim? lp Nina |
Z mamo se obe podpiševa pod Kobro1.
Loni MakaroniKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Lečin curry s kruhovimi cmoki

Metuljčkova solata z gorčičnim prelivom