Reklama

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

28. jun 2011 9:05

@JanisJoplin - Renaultova rekla, nisem se spomnila, jaz sem sicer manjše generacije, ampak reklamo so tako super posneli, da zgleda, da so ljudje tisti cajt res znali bolj sproščeno uživat, kaj bi dala, da bi takrat živela...

 

@mamaF - Kinder mam rada, tak da me reklama nič ne moti , ostale si zadela v nulo, aja pa Heidi Klum mi gre na živce (sicer mi je super baba), ki se v Taftovi reklami guga še močneje, še višje, še...

Začetnica

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

28. jun 2011 9:41

meni so vsec reklame za coca-colo, od nasih pa za pivo (union), donat, belinko!!! -te so mi sploh zakon http://www.youtube.com/watch?v=M1lWxko-ZYw

LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

28. jun 2011 11:34

ZAČETNICA je napisal/a:

 

@mamaF - Kinder mam rada, tak da me reklama nič ne moti , ostale si zadela v nulo, aja pa Heidi Klum mi gre na živce (sicer mi je super baba), ki se v Taftovi reklami guga še močneje, še višje, še...


Začetnica

Tudi jaz nimam nič proti sami čokoladi, najeda mi le zavajanje v stilu "veeeeč mleka, veeeeeč kalcija" in podobno. Sploh ko gre za "trkanje na vest" staršem - češ, svojim otrokom nudim najboljše, za svojo družino skrbno izbiram hrano .... me pa zvije, če to propagirajo na primerih "bombonov s 1000 vitamini, ki so potrebni za rast vašega otroka" ali pa "obilico kalcija, ki je potreben za zdrav razvoj" - potem pa se prikaže izdelek v obliki nekakšnega "smetanastega" zvarka, polnega škroba, sladkorja, raznih barvil in podobnih packarij. Na spletni strani Zveze potrošnikov Slovenije je prav lepo razvidno, kolikokrat te "zdrave izbire za Vaše malčke" presegajo priporočljive količine belega sladkorja, maščob in ostalih sestavin prigrizkov.

 

Da o "skrbnih gospodinjah", ki blestijo od sreče zaradi "bleščeče beline perila" in "kopalnice, ki sije od čistoče" niti ne govorim ... še nisem zaznala, da bi v kakšni reklami kopalnico drgnili tudi otroci in moški del staršev - vedno je to samo "skrbna mama, ki ji uspe odstraniti vse bakterije" Zanimivo, ne?

 

Zdaj sem se pomnila še ene reklame, ki se mi je že ob prvem ogledu zamerila - zobna pasta za občutljive zobe in tista četica "spontanih" uporabnikov, ki razglabljajo o težavah s pitjem ledenih pijač in grizenjem sladolednih lučk

 

Mojca

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

28. jun 2011 12:22

mamaF je napisal/a:

@Spagon, ne verjamem, da se ne spomniš nobene zoprne ... daj nooooo, prelestna Claudia Schiffer "ki svojemu otroku želi najboljše" in ga fila s K. čokolado ... pa palčki, ki vpijejo "smrdi, smrdi, smrdi", pa "pametna mama" ki kupuje Rex, pa "najnovejše tehnologije pri odstranjevanju madežev" vseh znamk ... krona zoprnije za moj okus pa so "napihnjene" gospe iz reklame za probiotične jogurte Actimel in pa "lekadol + C" vreščeča babica v premajhnem Supermanovem kostumu, pa seveda "Aspirinova družina". Pri vseh "tujih" reklamah mi od vsega še najbolj najeda sinhronizacija oz. izbor glasov, ki jih sinhronizirajo. Le kje dobijo tako sitne, vreščeče glasove?



Mojca

 

U jaaaaaaa! Lekadolova Babica v supermanovem kostimu zmaga. Adijo pamet! Pa nasploh so vse WC in Perwol reklame za ubit pa skrit.

Mi je pa ful simpatičen Edi Kokšarov v reklami za Mik okna. Tak simpatičen naglas ima, tak medo Ušatko mi je

saša

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

28. jun 2011 12:34

Mene pa zelo motijo prav vse reklame - zoprne ali pa ne - kjer se uporabllja otroke. Cortni, wuderkindi alli ne, meni ne pašejo niti na razne tekme talentov, mi niso všeč niti v filmih.

 

nola

barbra  

član od: 9.8.2002

sporočila: 355

28. jun 2011 16:09

Sploh najboljše so reklame za čistila, namenjena seveda ženskam. V njih nastopajo butaste ženske, ki jih šele moški razsvetlijo, kako in s čim se kaj puca. Kak hvaležen fris pokažejo, češ, je.emti, kako so moški pametni, zdaj bo pa vse čisto... Grem med feministke... Nemudoma!

Barbra

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

28. jun 2011 16:26

Ime mi je Barni sem prijatelj otrok ... tole je najljubša reklama našega enoletnika - že kake pol leta. Škoda, ker je ne vrtijo. Jo pa vsake toliko najdem na rač. in veselo skače in pleše zraven.

 

Lekadol super babica je pa sploh super - ko je bila hči bolna, sem ji rekla, da če ne spije lekadola, bo tista teta prišla k nam vreščat - delovalo je :)

Atina

Blanchy  

član od: 22.12.2005

sporočila: 2016

28. jun 2011 17:25

Atina je napisal/a:

Lekadol super babica je pa sploh super - ko je bila hči bolna, sem ji rekla, da če ne spije lekadola, bo tista teta prišla k nam vreščat - delovalo je :)


Atina

Odlična taktika, Atina 

Blanchy

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

28. jun 2011 20:04

Ne prenesem reklam, ki poneumljajo in zavajajo otroke, predvsem tistih za 'otrokom prijazno in zdravo' sladkarijo, npr. Kinder, Monte, bombone... polne vitaminov, kalcija in mleka. Yeah right.

Kar verjeti ne morem, koliko ljudi pride na obisk s Kinder čokolado v prepričanju, da so prinesli nekaj super zdravega za domače otroke.

tulka

neny111  

član od: 29.10.2007

sporočila: 358

29. jun 2011 8:19

Prejšnji teden sem po dolgem času videla tisto krasno reklamo "Slovenija, moja dežela in mi smo njeni ljudje...". In se nam je kar milo storilo, družno pa smo se strinjali, da bi prav pasalo videt več takih reklam, ki bi malo potrkale na našo zavest in pripadnost lepi Sloveniji, pa še kakšno na temo varnosti na cestah, ne pa da nam vrtijo vse te strogo tržno usmerjene reklame, ki so žal še za lase privlečene in v večini tudi škodljive za zdravje. In ja, večina jih je res skrpucalo od skrpucal , tudi pri meni je vodilna tista lekadolova Helga

neny111

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti