Mlekomat
Kuharca37, ko bi ljudje znali ceniti razliko v mleku, bi se marsikdo potrudil ponj tudi v hribe. Sama ga jemljem pri enem takem kmetu. Dvakrat na teden ruzak s kanistrom na hrbet, psa na vrvico in jo ubereva 3 km v eno smer in 3 km nazaj. Lep sprehod za oba, malo se prešvicam in potem doma brez slabe vesti ugriznem v kaj slastnega
. Mleko pa za vikat, pa smetana, kislo mleko, skuta
.
Cena je 1 euro na liter, ja.
Jaz plačam liter domačega mleka 42 centov,ker pa cenim kvaliteto in ker je brez dvoma brez vsake kemije,bi zanj dal tudi 1 evro.
Pozdrav!
receptorMleko kupujem pri eni krasni gospe, vem, kako so krave hranjene, plačam ji 1€ za 1,5 litra. Manj bi se mi ne zdelo fer. Enostavno računam pač na steklenico, ker jemljem mleko pač v taki steklenicah.
Cena, ki jo plačujem, je blizu Rimljankine. Tudi meni se ne zdi fer, da bi prvovrstno mleko plačevala mnogo ceneje, kot stane v hipermarketih tista najcenejša čobodra pod blagovno znamko. Raje plačam pošteno ceno, upoštevaje seveda, da ga pridem sama iskat s svojo embalažo. Konkretno za to mleko bi dala tudi 1 € za liter. Pri mlekomatu me pa cena 1 € ne bi pritegnila. Kvečjemu kdaj pa kdaj za kislo mleko, drugače se mi zdi preveč. Tam okrog 0,85 € recimo še, več pa ne.
Cila| vanjatajnsek je napisal/a: |
| Kje pa je to: "Na našem koncu..."? vanjatajnsek |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Eksotični suši

Korenčkova juha