pozdravljene,
zanima me če bo katera delala ajdove štruklje za veliko noč, mislim tiste s figami ali s šunko, rabim recept
anitram1
pozdravljene,
zanima me če bo katera delala ajdove štruklje za veliko noč, mislim tiste s figami ali s šunko, rabim recept
anitram1
10. apr 2009 10:48
V zadnji Mavrici (april 2009) je recept. Takole piše: AJDOVI ŠTRUKLJI ZA VELIKONOČNI BLAGOSLOV 1 kg ajdove moke pomešaj s 0,5 kg narezanih suhih fig. Popari z vrelo juho, v kateri si kuhala šunko, in premešaj s kuhalnico. Pripravljena masa naj počiva 1 h. V rokah, pomokanih z belo krušno moko, oblikuj malo večje svaljke (dolge 10 do 15 cm) in jih polagaj v malo osoljen krop. Naj rahlo vrejo 20 do 30 minut. Kuhane poberi ven in speri z mrzlo vodo. Ajdovi štruklji za velikonočni zajtrk zraven šunke, so značilna jed za Dobrepolje. veverica Sporočilo je spremenil(a) veverica dne 10. 2009 13:50
19. okt 2013 6:27
Da ne bom svinjal in na novo odpiral teme, bom kar tukaj POSVINJAL prtiček
Morda katera dama/gospodič ve, kje bi se dalo kupit ZAMRZNJENE AJDOVE ŠTRUKLJCE s SKUTINIM NADEVOM?
Pečjak jih ima, a so samo z orehovim polnilom, kar pa mi ne gre ravno skupaj z golažom ter podobnimi zadevami.
HVALAAAAAAA
21. okt 2013 6:08
aha, bi rekel da jih ni...majke jim. Da bi samo skuto namesto orehov dali, pa bi bili TOOOP. Nič ne de, bomo teto počakali, da naredi. Muaaa njamsi
---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---
21. okt 2013 8:46
Poglejte na ZS :)
H golažu bi šli poleg ajdovih tudi krompirjevi, korenčkovi, zelenjavni, fižolovi....po golažu pa še kakšni v sladki varianti (jih je tudi cela paleta)
ladyx
21. okt 2013 10:48
Malo sem pobrskala po spletu in našla:
http://biovegishop.com/struklji-ajdovi-s-skuto.html
rdkapica
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Bretonske palačinke
Polnjene paprike