član od 20069217 sporočil
Ta gospodarska sramota postaja akutni sanitarni problem. Jaz samo upam, da si bližnji prihodnosti ne bodo inšpektorji podajali pristojnosti v stilu a je to pristojnost sanitarnega, veterinarskega ali kakega tretjega inšpektorja, meso se bo pa vmes pokvarilo in bomo imeli ohoho ton nevarnih bioloških odpadkov.
Glede MIP in Pomurke: ko bodo delavci na zavodu, bodo vsaj dobivali nadomestilo (kar je sicer iz dežja pod kap, ampak proti trem mesecem brez plače....). V nadaljevanju pa bi morala nekaj reči tudi država: namreč, tam je vloženega tudi nekaj EU nepovratnega denarja in zdaj bo morala država (ki je v preteklosti plasirala denar v projekte) ugotoviti, kaj je od teh projektov ostalo in kako naprej. Tako v Mip kot v Pomurki je akumuliranega obromno agroživilskega znanja in to bi bilo treba v neki normalni prespektivi spraviti v neke nove firme. Kar mene pri celi zgodbi čudi, je ravno to, zakaj npr: tehnično-tehnološka inteligenca iz obeh podjetij, ki izgublja zaposlitev, ne pocuka ministrstva za kmetijstvo in agencijo za kmetijske trge in vpraša: halo, sem ste dali veliko EU denarja in stvar se ni izšla in kaj boste pa zdaj? Se boste prijavili med upnike in čakali, da v stečaju ne boste dobili nič nazaj...ali pa boste nastopali kot bolj aktiven upnik? Ker, če se bo vse skupaj zreduciralo na zgodbo o pohlepnih lastnikih in pavperiziranih delavcih, potem se pa res nismo še nič naučili.
@Vlado, kje si slišal tisto bančno štorijo v zvezi z mesom? Namreč, banke, ki dajo kaj naes, NE zavarujejo terjatev z zastavo zalog (to je en mišmaš od posla), upam, da so to slišali tudi nadzroniki na BS.
Vendelina jr.