Schwarzwald kocke
| rimljanka je napisal/a: | ||
|
KARMINA, takole lahko išče prav čisto vsak, veš............... http://www.kulinarika.net/iskanje.asp
Jaz ne bom nikomur metala v obraz, da se ne znajde, da noče iskati,... Saj vsak za sebe ve, česa je sposoben.
Glede priprave kosila za tasta pa takole: pred slabim mesecem smo pri nas sadili mlade smrekice (okrok 400 kom). Pomagala sta nam tudi tašča in tast. Jaz sem skuhala kosilo, čisto klasično: goveja juha z rezanci in zdrobovimi cmočki, pečena svinjska riba, dušen riž z zelenjavo, popečen krompir (podoben je tenstanemu, s tem, da ga pustim v večjih kosih, popečem pa na margarini, brez čebule). Zraven pa sem še skuhala zelenjavo iz vrečke: grajsko mešanico (korenček, brokoli, cvetača), mladi stročji fižol in brstični ohrovt. Za posladek za mufine (ki sem jih nesla po kosilu še v gozd).
Prav presenečena sem bila, s kakšnim veseljem sta jedla kuhano zelenjavo, ki v bistvu ni bila nič prav posebej pripravljena (kuhana samo v slani vodi). Zraven sem jo pripravila samo zato, ker sem mislila, da bo solate premalo.
Takšne malenkosti ti vedno popestrijo kosilo, ne glede na to, za koga ga pripravljaš.
| dragička je napisal/a: |
| Se pa ne bi strinjala z nekaterimi navedbami... jaz tega ne jem, tega ni v moji kuhinji, potem naj ne pričakuje.... Do povabljenih gostov (bodisi na kosilo ali večerjo), se obnašam skrajno gostoljubno in uslužljivo - gostje so mi na prvem mestu in dam vse od sebe, da jih postrežem na nivoju. Pozdravček! |
Dragička, jaz tudi, če je to slučajno letelo name, ampak resnično ne bom šla pripravljati mesa, ker ga z izjemo piščančjega pač ne jem, moji gostje to že vedo. Navadno se vržem v eksotiko, do sedaj se še nihče ni pritožil.
Loni MakaroniZanimivo, Loni, meni je tudi v oči padla tvoja navedba, da se pač ve, kaj se pri tebi v kuhinji dobi, in da to vsi vedo ter da ne boš kuhala nečesa, česar sama ne ješ (tako sem jaz razumela tvoje besede). V isti sapi pa praviš, da se drugi pozanimajo o tebi, kaj ješ, in da ti to pripravijo, oziroma natančneje, da se pozanimajo česa ne ješ in tega ne pripravijo. Tu mi nekaj ne gre skupaj - oni se trudijo zate, da ti naredijo veselje (čeprav morda sami tega ne jedo?), ti pa njim tega ne bi naredila?
Meni je vedno pomembno, da razveselim goste oziroma tiste, ki jih povabim, in večkrat pripravim tudi kaj takega, česar sama ne jem, sploh če vem, kakšno veselje naredim s tem kateremu od povabljencev.
Ne vem, različni smo si, a moj princip nikdar ni bil, da tega pri meni ne bo na mizi, ker jaz tega sploh ne pripravljam in ne jem. Sicer pa, če te družba pozna in ve kaj in kako, itak ni problema. Glavno, da je pri mizi lepo.
Mamamia
mamamia
Jaz sem se priselila k možu in njegovim staršem in eno od prvih kosil so bili čufti v paradižnikovi omaki. Tast, kmečki človek, navajen pretežno na mineštre, ob nedeljah in praznikih pa na "župo, tenstan krampir, mesu in salato", kar ni vedel, kaj bi s tistimi kroglicami počel oz. kako bi jih načel... prav komično je bilo.![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Schwarzwald kocke

Svaljki s čemaževim pestom