Moj domači kruh
Ma sem imela čisto na začetku napisan post, pa sem ga zbrisala, nisem pri volji danes.
Biskvit, ki ne pade dol je zame katastrofa, težak, zbit in pregost. Delam, kot je omenila MamaF po mojstru Goljatu in razlika je res ogromna. Tudi ne vedno vsake plasti posebej...Pa ni mišljeno kot kritika tega, ki ne pade dol. Sem tudi prej delala sama podobnega. Samo sem izredno začudena, kako, da vam je tolikim le-ta tako pri srcu...verjetno pa zaradi nevednosti in nepoznavanja česa drugega.
Sem enkrat morala za fešto (bili so zraven tudi poznavalci zadev, tudi iz te strani) narediti dve torti črni gozdiček. Pa sem zanalašč za nejeverne Tomaže naredila eno torto z "ne pade dol" in višnjami, drugo identično pa z "Goljatovim" z eno plastjo mandljev in češnjami. Okrasila popolnoma enako. Prva torta je ostala, druga je izginila v 15 minutah in vsi so hoteli še. In noben ni znal razložiti v čem je "keč". Sicer tudi prva ni bila slaba, nič ne rečem, samo primerjave pa ni.
| Vendelina jr. je napisal/a: |
| Hvala, mamaF, pa to paše še bolj kot novi čevlji |
Njet...sezona mojih tort se še ni prav začela (pa še iz otroštva se mi vleče en tak čuuuuden odpor do rdeče pese ... je ne jem in se tako niti spomnem ne na to opcijo :)).
Kar pa se komplimentov na račun tvojih biskvitov tiče , je stvar taka: ker pečem malo, imam rada takrat najboljše![]()
| nola je napisal/a: |
Če pa cela jajca (brez lupine) stepajo nad soparo in dodajo poleg moke in sladkorja tudi stopljeno maslo, rečejo takemu testu pasta genovese. |
Tule sem se spomnila enega vica o mladoporočencih: Reče možek: Draga, to pecivo je pa tako hrustljavo, le kako ti je to uspelo?' In ona: 'Ne vem, ampak verjetno je razlog v jajčni lupini, saj je v receptu pisalo 'Penasto umešaj štiri cela jajca' ...' ![]()
![]()
Nisem vedela, da so magdalenice (saj mislimo na madeleines, kajne?) iz biskvitnega testa, jaz imam malo drugačen recept.
Vendy, s sokom pese še nisem delala, ker ne maram rdeče pese ....mene kar strese, ko se spomnim na to, brrrr
Mamamia
mamamia
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Moj domači kruh

Gravče Tavče ali Prebranac