Prosila bi vas za recept za lešnikovo kremo - za torto, vendar ne za masleno. Rada bi jo naredila s smetano. Torej smetana, lešniki... kaj še in v kakšnem razmerju. Ali mi lahko kdo pomaga, prosim?
LP!
mijam
mijam
Prosila bi vas za recept za lešnikovo kremo - za torto, vendar ne za masleno. Rada bi jo naredila s smetano. Torej smetana, lešniki... kaj še in v kakšnem razmerju. Ali mi lahko kdo pomaga, prosim?
LP!
mijam
mijam
| mijam je napisal/a: |
| Hvala za linke za različne nadeve z orehi in lešniki. Ali ve kdo še za kakšen nadev, ki bi vseboval v glavnem samo smetano, orehe/lešnike in morda sladkor? Mogoče bom skušala skombinirati količino sestavin iz zgoraj navedenih receptov in jih zmešati s smetano. Hvala vam, če pa ima še kdo kakšno idejo, se priporočam. LP! mijam |
Mijam, za mešanico stepena smetana-sladkor-mletiorehi/lešniki pač ne potrebuješ natančnega recepta - sestavine odmeriš po želji. Zelo obstojna pa takšna krema najbrž ne bo.
Jaz bi poskusila po receptu, ki ti ga je svetovala Vilina - saj ni tako veliko dela s pripravo.
S kremo po Vendelininem receptu je malo več "packanja", ampak sem prepričana, da se splača.
mijam, preden dodaš lešnike, jih malo na suho popraži, se aroma veliko bolj čuti, kot če jih dodaš mlete brez praženja.
Smetanov puding se dobi v vsaki malo bolje založeni sampostrežni trgovini. Ko ga kuhaš, mu dodaj malo nugata (to je itak lešnikov izdelek) in lešnikovega likerja za barvo, lahko ga potem stepeš skupaj s smetano in nazadnje dodaš prepražene mlete lešnike.
Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Rižota brez filtra

Curry riž s tofujem