Kaj imate na mizi?

klavdsim  

član od: 3.7.2006

sporočila: 2

tema odprta - 18. mar 2009 7:59 | ogledi: 4.295 | odgovori: 36

Bliža se pomlad in Velika noč pa sem si v kuhinji zaželela nekaj novosti. Do sedaj sem imela vedno plastičen prt. Potem sem ga zamenjala in imam trenutno damsten prt spodaj na vrhu pa plastično folijo. Vendar mi to nekako ne izgleda. Ne morem pa imeti samo prt na mizi ker imam majhne otroke in sem samo enkrat poskusila ta način, pa sem imela v enem dnevu vse prte za prat.

Kako vi rešujete ta problem? Razmišljala sem o steku, vendar mož pravi, da se zelo rado razbije, sploh pri majhnih otrocih, ki z mizo ne ravnajo najbolj nežno. Prosim za pomoč, kje, kako in s čim si lahko pomagam. Gremo pa v soboto v ljubljano, tako da, če ima kakšna trgovina tam gor kaj dobrega, mi kar svetujte. Drugeče smo pa iz Novega mesta. Hvala in lep sončen dan vam želim

klavdsim

gaja 1  

član od: 29.12.2006

sporočila: 378

18. mar 2009 8:07

Da bi se steklo rado razbilo to se pri nas še ni zgodilo. Je pa kar naprej zapackana miza od prstnih odtisov, če je ne zglancaš dovolj,... Ne bi dala več stekla, brr :( Kaj pa kakšen majhen prtiček samo v kotu mize. Takšen z velikonočnim motivim. Jaz nisem ravno pristraš prtov, odvisno od okusa. gaja 1

MALČICA  

član od: 8.6.2006

sporočila: 451

18. mar 2009 8:12

Jaz dam na mizo prt kot tekač, samo čez sredino. Imam zelo lepo hrastovo mizo in se lepo poda ta prt, če je iz lana, pa štikan. Imam pa jih celo zbirko. Včasih pa dam samo nadprt, ta je za v nedeljo popoldne, po kosilu. Malčica

Brihta  

član od: 8.10.2008

sporočila: 129

18. mar 2009 8:15

Mi imamo samo en majhen prtiček, ki sem ga sama skvačkala, ali pa prtiček ročno poslikan, na njem pa vazico z rožo. Če ni sveže rože dam v vazo suho rožo ali pa tisto narejeno iz nogavice. Čeprav so nekateri zagovorniki, da je na mizi obvezen prt, mislim, da če je miza že sama po sebi lepa res ne rabi prta. Drugače pa v Ljubljani lahko pogledaš v Lesnini ali pa v Rutarju. Brihta

andrejka  

član od: 1.8.2004

sporočila: 800

18. mar 2009 8:15

Sem podobnih misli kot gaja 1 - daj na sredo mize ali v kot en manjši prtiček. Sama imam veliko ovalno leseno mizo, ki sem jo sprva prekrivala z vsemi mogočimi prti, zdaj imam na njej ovalen prtiček, nežno obrobljen z idrijsko čipko, na njem pa cvetni aranžma ali orhidejo v loncu. Saj se na mizi malce pozna, da ni več nova, ampak videti je vseeno lepše kot prej s prtom. V dnevni sobi imam stekleno ovalno mizo, tudi na njej ovalni prtiček, čeprav bi bila lepa celo brez vsega. Na srečo na njej ni preveč prstnih odtisov :))))

STANEJ  

član od: 4.9.2006

sporočila: 186

18. mar 2009 8:22

Jaz imam na mizi za vsak dan in ob praznikih vedno ozki prt (nadprt ?) . Včasih menjam, da imam čez širino mize dva ozkiva prta ali pa čez dolžino enega. Ob praznikih pa poživim samo z okrasno dekoracijo primerno za tisti praznik . Pri jedi pa uporabljamo bambusove pogrinjke. lp ,stanej STANEJ

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

18. mar 2009 8:41

Majhne otroke - tri ali več (ker govoriš v množini), koliko so stari? Ker vsak otrok enkrat pride do starosti, ko se da z njim dogovoriti, kaj je miza in kaj je igrišče in kaj počnemo za mizo, kakšne igre se igramo za mizo in kakšnih se ne igramo za mizo... Nekako se dogovori z otroci in če so že toliko veliki, da se da z njimi kaj zmeniti, naj oni pomagajo pri izbiri prta (pa naj bo po njihovem, morda bo ubijalsko kičast, ampak vsaj malo bodo pazili). O estetiki pa kdaj drugič, okej. Neodvidsno od estetike, plastični prti pa niso za nikamor (razen, za kakšno podlago po tleh, ko belimo, da kapljice ne padajo na tla) in če ga otroci uničujejo, imajo morebiti dober razlog.... Skratka, daj tisto plastiko v kontejner za plastiko. Vendelina jr. Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 18. mar 2009 08:41:56

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

18. mar 2009 8:58

Še vedno imam na kuhinjski mizi, razen ob času obiskov, plastične prte. Se pa res zelo potrudim poiskati kakšen bolj estetski vzorec, kakšen drugačen material - glavno da se lahko  pobriše.

Pri nas je kuhinjska miza od nekdaj prostor za vse sorte dejavnosti, radi smo skupaj, tudi če se vsak ukvarja s svojimi zadevami. Celo nalog in učenja  je bilo veliko za kuhinjsko  mizo (uspešnost ni bila zato čisto nič na škodi), čeprav imata otroka svoji sobi. Sem se kar sprijaznila s tem, ker mi več pomeni spontana povezanost med člani družine  kot brezmadežna estetika. Moj moto je: naj stanovanje služi meni, ne jaz stanovanju.

Cila

Majdina  

član od: 27.9.2007

sporočila: 281

18. mar 2009 9:08

Ko so bili moji otroci majhni,sem dala na mizo plasticni prt,ker so bili rajsi za mizo v kuhinji ob meni,kot pa v svojih sobah. Sedaj imam samo tekac po sredini in seveda vazico s cvetjem. Majdina

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

18. mar 2009 9:11

Plastični so zakon glede vzdrževanja, jih ne zamenjam več z nobenim čipkastim.

lp  

Anamarija

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

18. mar 2009 9:30

Tudi ko so bili otroci majhni, sem imela na mizi vedno platnen prt, ali bomabažni, skratka blago in nikdar plastičnega. Ko smo se pri mizi z otrokoma kaj igrali, smo prt sneli in potem počistili mizo ter vrnili prt,ko smo jedli, je bil na mizi prt za ta namen ali pa pogrinjki. Meni plastika na mizi nikdar ni "sedla", raje sem večkrat prala prte iz blaga. Pa saj prt za kuhinjsko mizo je potrošni material.

Zdaj imam v kuhinji na mizi vedno prt iz blaga in preko kvačkanega (ob praznikih kombiniram ustrezne barve), tako da je cela miza (okrogla) pokrita, na jedilniški mizi v dnevni sobi (ovani) pa zgolj prt ustrezne oblike na sredini.

Mamamia

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti