Če gostu v lokalu takoj "pokasiramo"?
Mah, ne razumem tega, kamorkoli grem pri nas seveda na Obali, ko naročim pijačo, pridejo s pijačo in računom in meni se zdi povsem logično in normalno, da takoj plačaš.
Ej Proxima, ali sem spet čudna? ![]()
![]()
Če sedim proč od blagajne, da torej natakarja ni vedno na očeh, potem, če ravno ne nameravam posedat, raje plačam takoj, da ne čakam v nedogled. Tudi me ne moti, če mi rečejo za plačilo takoj, ko prinesejo pijačo, vsaj v kafičih ne (bi pa čudno gledala, če bi mi pijačo takoj zaračunali v kakšnio restavraciji).
Res pa je,d a lahko nekdo prošnjo po takojšnjem plačilu razume tudi kot nezaupnico gostu, češ bojim se, da ne boste plačali...
Ampak kako različno dojemamo takojšnje plačilo pijače v lokalu kažejo tri izpisane strani ....
Mamamia
mamamia| shakra je napisal/a: |
| 2. Varianta: Vprašam gosta, kaj bo pil, mu prinesem pijačo, zaraven pa račun in mu takoj zaračunam. shakra |
Takole je meni osebno najboljše. Idealno za gosta, ko popije in se odloči, d agre, pač gre. prihrani čas sebi in natakarju....njemu v tvojem primeru še stopnice. Zakaj pa ne? saj ni, da bi bili samo natakarji prijazni do nas, gostov. Milsim, da je na vsakem vrtu to lahko nekja povsem normalnega.
Če pa sedim v lepi kavarnici lepega hotela je pa morda drugače. Ker mi je morda všeč, da pride natakar še enkrat do mene.
in malo poklepeta z mano.![]()
Jaz vedno plačam takoj, ko mi natakar/ica prinese željeno. Govorim za kafiče. Restavracija pa je seveda nekaj drugega.
JulijaNa obali od Sečovelj pa vsaj dol do Brindisija je v barih navada, da natakar skupaj z naročeno robo prinese račun. Če se naroči še kakšna runda pa še enega itd. Plačuje se pa lahko takoj ali pa ko se spije, oziroma ko se natakar spet pojavi kje v bližini, največkrat se pa pusti plačilo in mančo kar na mizi.
nolaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Ameriška jabolčna pita (American apple pie )

Najbolj enostavni piškoti s črto