Totalni odklop

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

31. jan 2012 8:30

Bannana, to da je "prava narava in mir" in da hkrati "ni treba kuhati in delati" in da "se počiva in so bazeni"....te stvari se čisto ne skladajo. Namreč, če hočeš uživancijo in počivanje za gosta, to pomeni, da mora gostitelj delati in za to si mora organizirati določeno infrastrukturo. V trenutko, ko je pa infrastruktura, se pa tisto, kar štejemo pod  "prava narava", malo zmanjša.

Sicer je pa simpatičnih toplic v SV Sloveniji kar precej in povsod so prijazni.

Vendelina jr.

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

31. jan 2012 9:48

Jaz pa mislim da obstaja..vsaj ce si zamislim kaksno toskansko podezelje? Samo je malo predalec in predrago ;)

www.mojalbum.com/naredilaana

Sashika  

član od: 29.3.2006

sporočila: 639

31. jan 2012 10:13

Poglej na www.slovenia.info, tam je glede nastanitev ogromno idej.

Če iščeš v Italiji, ti namesto Toskane priporočam Umbrijo - manj turistična, ljudje izjemno prijazni in enkratna hrana! Midva sva lani dobila dva Smartbox paketa (http://www.smartbox.com/us/) italijanske verzije in sva ju izkoristila decembra za potep po Gubbiu, Perugi, Todi-ju, Orvietu, bilo je krasno! Obe strukturi, kjer sva bila, sta imeli notranji bazen in mini wellness program. Ena je locirana v preurejenem mlinu, druga pa v bivšem samostanu. Ogled Peruge sva združila še z obiskom Perugine, res super!

 

LP

Saša

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

31. jan 2012 11:24

[citat=--bannanna--]

Jaz pa mislim da obstaja..vsaj ce si zamislim kaksno toskansko podezelje? Samo je malo predalec in predrago ;)



www.mojalbum.com/naredilaana[/citat]

Imaš maso družinskih hotelov in kmečkih turizmov v Istri, med Buzetom in Porečem

Vendelina jr.

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15159

2. feb 2012 11:55

Pa upam, da ne gresta zdaj v tej orkanski burji?

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

8. feb 2012 1:03

jutri prideta. kolikor sta nam uspela javiti, je bilo v poreču super (po vikendu sta se prestavila na slo obalo, ker se je vporeču hotel zaprl), z vetrom ni bilo prehudo., zaradi dopusta pa sta lahko šla samo ta vikend. 

www.mojalbum.com/naredilaana

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

8. feb 2012 19:02

Z mojim pa si enodnevni odklop privoščiva v Orhidelii - Podčetrtek. Drug svet!!

Že ko prideš na blagajno in poveš, da želiš v Orhidelio, pokličejo nekoga, ki te pride iskat, te popelje v notranjost in najprej dobiš plašč in veliko brisačo, nato pa ti razkaže kje je kaj. Všeč nama je topla voda v kateri lahko poležavaš in te ne zmrazi že po dveh minutah. Bazeni so okrogli ( pravzaprav ni nikjer nekih ostrih linij, robov ) in veliki, vse povsod so ležalne površine s šobami za vodno masažo, povsod nekaj teče iz stene, stropa... tiha glasba in ptičje petje. Nobenega dretja, vsi govorijo potiho - prav zanimivo. Tudi ni otrok - pa ne me narobe razumet, ampak ob kričavem otroku, ki poleg tebe skače v bazen pač ne moreš dati misli na pašo. Bazeni so tudi zunaj, pa ležalniki.  In vse je v posebnem sklopu, da ni zijal od zunaj.

In ležalniki - mmmm, takšni in drugačni, široki za dva, široke mehke postelje, ležalne vreče, vodne postelje,....posebni prostori za popolno sproščanje - popolna tišina, ležalniki, toplota...

Ah, ja, pa savne so v istem sklopu - več različnih, velike, nobene gneče. Nekateri vodeni programi so zastonj, nekatere je potrebno doplačati - ampak le kakšna dva evra.  Restavracija z dobro hrano in pijačo ter sladicami.

Midva si izbereva kakšen prav posebno zoprn dan - zadnjič je bilo -10 in še veter je norel - ti pa ležiš na toplem in mehkem, srebaš sorbet in si misliš, kako bi lahko tako užival še dooolgo....

Mislim, da se najbolj izplača vzeti celodnevno karto s kosilom - 34€ ( med tednom ). Za kosilo je bilo zadnjič: zelo dobra goveja juha s fritati, široki rezanci z bučkami, malancani in popečenimi pišč. prsmi, ter sladoled za desert.

Če kdo misli, da delam reklamo, me kamot zbriše.

LP

http://zaspancki.si/

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti