24. feb 2009 10:47
katti je napisal/a: |
Pa še to: koliko olja grev posodo? Da krof komot plava not ali, da se drsa podna? katti |
Pri meni pride 2,5 cm višine (posoda s premerom 24 cm in 1 liter olja) in je dovolj. Mogoče bi bilo tudi 2 cm.
Cila
24. feb 2009 10:47
Pa še to: koliko olja grev posodo? Da krof komot plava not ali, da se drsa podna? katti |
Pri meni pride 2,5 cm višine (posoda s premerom 24 cm in 1 liter olja) in je dovolj. Mogoče bi bilo tudi 2 cm.
Cila
24. feb 2009 12:06
Hvala obema.
Zaenkrat kar dobro kaže, sem s krofi v tistih prvih 15 minutah.
Atina, a si ti te krofe že delala?
katti
24. feb 2009 13:06
Atina, a si ti te krofe že delala? katti |
Točno Recinih ne, sem pa dva druga s Kulinarike sprobala in so v redu. So pa vsi recepti dokaj podobni. Postopek vzamem od Tanje Kocjan, količine pa po 'Najboljši krofi v Sloveniji' (nekaj takega). (samo kvasa dam manj, kot piše)
Atina
24. feb 2009 13:43
Aha, kradeš ideje vsepovsod.
Hvala za pomoč, so mi uspeli!!
katti
9. feb 2010 19:25
Danes sem pri najboljšem sosedu prvič opazila maksi krofe - približno štirikratna običajna velikost. Si sploh ne predstavljam kje in kako se ga lotiti. Najbrž so namenjeni za "ta debeli četrtek" . A je kdo kaj takega že sprobal naredit doma?
Cila
9. feb 2010 19:42
Hehe, potem je za vso družino en krof :) Se ga reže kot torto :)
Atina
Sporočilo je spremenil(a) Atina dne 09. 2010 19:59
9. feb 2010 20:15
Ko tak krof zagledaš, ti postane slabo. Take ogromne prodajajo v pekarni Orehek, cena pa tudi ni visoka- le iz česa je, da se jim splača. http://www.mojalbum.com/jagikroki/torte
9. feb 2010 22:03
Meni so najbolj všeč čisto običajni krofi, še trojanski so mi malo preveliki. Jutri jih bom cvrla letos drugiš. Mmmmm, imam že polna usta sline. Bom šla pa jutri pofirbcat k sosedu, da vidim to čudo od velikosti. lp Vesna
9. feb 2010 22:05
Imam sosedo, ki je pred leti delala krofe, katerih premer je bil najmanj 20, raje pa več cm. Čudovoiti so bili.
rimljanka - zasebno mnenje
10. feb 2010 14:23
A zdaj jih ne dela več? Bi jaz dva naročila. Loni MakaroniKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Metuljčki s paradižnikovo omako
Polnjene gobe