Dušeno rdeče zelje
| matisa je napisal/a: |
| Pozdravljeni, tale predlog z živaljo 'tolažnico' mi sploh ni všeč. Tudi žival je bitje, ki čuti in glede na to, da verjetno niti ne veste kako jo bo ta gospod sprejel, najprej poizkusite z obiskom, ki bo s sabo pripeljal psa. Potem pa opazujte ali je sploh zagret za živali. Zavetišča so prepolna zavrženih živali. Živali niso igračke. Poleg tega pa pomislite, da glede na to, da je gospod že kar v letih, lahko zboli ali celo umre. Kdo bo pa v tem primeru potem skrbel za tega psa (družinskega 'člana')? Ne pozabite, da ta žival potem ostane v vaši oskrbi. Če tega ne boste zmogli, se je boste verjetno hoteli znebiti, mar ne? In potem smo spet na začetku.... Rajši poizkusite z včlanitvijo v kakšen klub ali hobi, univerzo za tretje obdobje, mogoče pa je ta vaš gospod spreten s prsti ali tehničen tip - potem ne bo preveč težko).... ali pa ga pustite, da živi tako kot si je izbral sam. matisa |
Se popolnoma strinjam z matiso, pes ali muca ni stvar, ki bi jo nekomu kar vsilili. V skrajnem primeru bo pristal na cesti ali pa bo zelo nesrečen. Osebno sem zelo proti podarjanju živali nekomu, ki ni izrazil konkretne želje po tem.
Poznam nekaj starejših, ki so na univerzi za 3. življensko obdobje, v klubih upokojencev in v raznih družtvih našli prijatelje, s katerimi se sedaj srečujejo in ga lomijo naokrog, da se počutijo par let mlajše. Če je gospodu dolgčas in je pripravljen poskusiti, bo verjetno našel vsak nekoga, s katerim bo imel kaj skupnega.
Mogoče je dejansko srečen z življenjem, kakršno vodi, in se nima nihče pravice vtikati v to.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Dušeno rdeče zelje

Ocvrtki s sirom in salso verde