Srbski pasulj
V oni fensi kafetarnici v stari Ljubljani definitivno, samo verjetno jih imajo kje ceneje, oni so kar dragi, že če primerjam cene navadnih kafetjer. Znamke Bialetti, seveda, za moje pojme predraga.
Mislim, da jih je imel tudi Merkur oziroma Big Bang. Drugače sem jo pa ravno pred kratkim videla pri italijanskih sosedih v COOPu za nekaj čez 20 evrov (Clatronic).
Loni MakaroniV spodnji del naliješ vodo do oznaek, v zgornjii del daš kavo, ki je temu mnamenjena 8bolj grobo je melta), priviješ zgornji del na spodnjega. Ko se oglasi piskanje, je kava gotova. Spodaj je voda vrela in ustvarila nadpritisk, ki je potem omogočil, da je šla para/voda skozi luknjice v posodici s kavo, skozi kavo (ob tem so se v vodi topne snpovi izločile in potovale s kavo) v zgornjo del. ko vode zmanjka, se posoda oglasi z žvižganjem.
| Katarina K je napisal/a: |
| lahko samo vprašam, da kakšne prednosti pa sploh ima indukcijska plošča od navadne steklokeramične. no jaz itak nimam dinarčov, da bi si privoščla indukcijsko, pa za komplet novih loncev in posod tudi ne, pa me vseeno zanima, če bomo kej našparali in se odločili za nov nakup. hvala za odgovore. Katarina K |
Tudi mene je zelo zanimalo, kakšne so prednosti indukcije. Ker pa brez plina ne moremo (prepogosti napovedani ali nenapovedani izpadi elektrike na našem koncu) štedilnika ne morem zamenjati. Sem pa zato izkoristila priliko, ko je bil v akciji koharček z eno samo normalno veliko kuhalno ploščo. Takrat je stala borih 39 €. Pa še prenašam jo lahko in kuham nanjo zunaj. Recimo poleti in jeseni razna vkuhavanja. Pa na kampiranje so jo vzeli otroci s seboj. Prav pride, ko mi zmanjka kuhalnih mest na štedilniku. Priznam, da je še nisem toliko uporabljala, da bi podala realno mnenje, mislim pa da je to priročno in poceni za preizkus pred nabavo celega štedilnika.
CilaKje pa kupite rezervne dele (tesnilo) za Bialetti?
| tulka je napisal/a: |
Kje pa kupite rezervne dele (tesnilo) za Bialetti?
|
Recimo Hipermarket v Šiški jih ima., Povej številko, pa ti jih grem ob priliki iskat. So pa tam, kjer prodajajo kafetjere.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Srbski pasulj

Skutna pita