Jedilniki po montignacu
| oktober je napisal/a: |
| Tulka,ko si prišla do željene teže-kako si jedla naprej? Si kar direkt prestopila na drugo stopnjo,ali si si le tu in tam dovolila kakšna odstopanja?Kako ti sedaj stoji teža,je šlo kaj gor? Jaz si kar ne upam končati prve stopnje,ko sem se je tako lepo navadila in mi dejansko paše takšna prehrana. Daj kakšen nasvet iz svojih izkušenj. oktober |
V bistvu sem tako kot ti vztrajala kar na prvi stopnji do poroke, potem pa direkt preskočila na 2. stopnjo z veliko odstopanji (ker sem hotela biti 'dobra kuharica' za svojega moža
) in je teža lep čas stala, potem pa sem pridobila nekaj kilogramov kar na hitro - takrat sem tudi zanosila in vsi so mi pravili, da Montijeva metoda ni primerna za nosečnice (ker vsak misli, da je primarno namenjena hujšanju), zato sem jo popolnoma opustila. Potem sem imela v nosečnosti grozne težave s prebavo (take kot nekoč) in presnovo na splošno, tako da sem spet začela malo bolj paziti... po prenehanju dojenja sem se držala 1. stopnje in se z njo uspešno vrnila na prejšno težo, nato sem lepo počasi prestopila na 2. (začela sem z mešanjem npr. mesa in testenin, tega mi je strašno manjkalo). Je pa hecno, kakor hitro sem spet začela jesti po M., so se mi uredile vse težave z zdravjem (se pravi splošnim počutjem in prebavo).
tulka
Sreda:
voda z Mg in C vitaminom
Z: pz kruh, lahki tekoči jogurt
M: zelena frutabela
K: sesekljan zrezek, dušeno mlado zelje, zelena solata
V: pz rezanci, dušeno mlado zelje (ostanek od kosila)
JulijaČetrtek:
voda z Mg in E vitaminom
Z: mešanica kosmičev, mleko, naribana 82% čokolada
M: jabolčna čežana
K: porova kremna juha, žrebičkova pečenka, paradižnikova solata
V: popečene bučke in jajčevci v solati z malo nalistanega parmezana
JulijaVčeraj:
voda
Z: / ![]()
K: ribji file, dušene bučke in rdeča paprika, solata, borovnice z žlico nesladkane smetane ![]()
M: kavica
V: čežana (hruška, jabolko) s kosmiči ![]()
Danes:
voda
Z: navadni jogurt z marmelado bs
M: košček sira
K: konjski zrezki v gobovi omaki, zelena solata z limoninim sokom in balzamikom
M: kavica
V: kosmiči z mlekom ali s čežano (če se mi bo dalo kuhat) ![]()
kozarec pomarančnega soka
Z: polnozrnati toast s skutnim namazom z zelišči
M: lahka skuta, breskev, kava bs
K: špinačna juha, pz pašta s čičeriko
M: sir
V: hrenovka in veliiiiika skleda zelene solate
jutri:
kozarec vode z mmagnezijem
Z: pz kruh s čoko namazom z nizkim GI (našla v Mullerju)
M: lahki jogurt, marelice
K: orada z mešano zelenjavo, zelena solata; črna čokolada
M: sadna solata
Z: kumarična juha
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Jabolčna pita s kokosom

Bučni mufini s kremastim nadevom