Jedilniki po montignacu
Ali je ok za večerjo jesti OH po tej metodi?
Ker načeloma naj bi bilo zvečer bolje uživati puste beljakovine (ne vem pa za Montignacovo metodo, če to dopušča).
Hvala.
Mac
maltoza( pivo) GI 100
glukoza GI 100
krompir GI 95 ravnotako ocvrt GI 95
riž Gi 90 ( predhodno kuhan)
bela moka tip 400 GI 85
bela repa GI 85
ekspendirani riž GI 85
korenje kuhano GI 85
koruzni kosmiči GI 85
med GI 85
pokovka GI 85
riževi kolački GI 85
preste GI 85
čips GI 80
krekerji iz bele moke GI 80
krompir pire GI 80
bela moka tip 500 GI 75
buča GI 75
lubenica Gi 75
čokoladna ploščica, mlečna čokolada GI 70
koruzna moka GI 70
kuhan krompir olupljen GI 70
tortelini GI 70
riž instant nelepljiv GI 70
riž za rižoto GI 70
sladke pijače GI 70
sladkor ( saharoza) GI 70
žita( prečiščena) GI 70
koruza( sveža; kuhana v sopari) GI 65
krompir pečem z lupino Gi 65
kus kus ( kuhan v petih minutah) GI 65
marmelada ( s sladkorejm) Gi 65
pomarančni sok( industrijska različica) Gi 65
pšenična črna moka tip 1100( za črni kruh) GI 65
rdeča pesa Gi 65
rozine Gi 65
banane ( zrele) GI 60
melona GI 60
pšenični zdrob kuhan GI 60
riž dolgozrnati beli Gi 60
bele testenine iz mehke moke ( dobro kuhane) Gi 55
krhki kolački GI 55
masleni keksi GI 55
jabolčni sok sveži GI 50
kivi Gi 50
palačinke ( pripravljene z ajdovo moko) GI 50
polnozrnata moka tip 1250 GI 50
pšenični otrobi GI 50
riž neprečiščen basmati GI 50
riž ( rjavi) GI 50
sladki krompir GI 50
Evo ta živila imajo najvišji Glikemični indeks in jih je treba omejit do minimuma.
Katarina K http://katarinak.moj-album.com/
No če se vse skupaj prebere je po moji logiki najbolj problematičen škrob in živila ki so preveč kuhana in zatorej " lepljiva", pa jih telo težje, če se lahko tako izrazim, predela.
Presenetla me je lubenica, pa melona, pa po eni strani je melona res podobna buči. In tudi žita, imajo visok Gi, pa npr. rozine. Pa kako je zanimivo, da je surovo korenje ok, če ga pa kuhamo rata pa res pocasto in škrobno. Pa riž in pašta so tudi ok, če niso razkuhani.
No tolko za sedaj, se je zbudil moj bubec mali.
drage moje, en lep pozdrav;mene zanima, ali lahko spečem palačinke s sojino moko??
zelo rada imam tuno v pločevinki.Verjetno moram odliti odvečno maščobo al kako...
Jaz se Montija ne držim strogo, pazim, da ne jem krompirja belega kruha oz. vse kar je iz bele moke, slaščic in banan tudi ne.Pripravljam pa si zelo podobne jedilnike kot ve.
lep pozdrav;
_kekec_
Itak da si jih lahko spečeš, samo ne vem kakšen GI imajo, pa tudi če je visok se pa pregrešiš, če si jih želiš. No kakšna je ta moka pa tudi še nisem nikoli probala. No v knjigi od Montija piše, da so z ajdovo moko palačinke Gi 50, kar je srednja reč. Mogoče bo kera, ki uporablja sojino moko kej več znala povedat.
Moram pa povedat, da sem včeraj pojedla eno malo žemljico iz ajdove moke z celimi orehi. Sem jo kupla v šparu. Kaj tako dobrega že teloooo dolgo nisem jedla. Bi morala probat nardit še doma. A ve kera za recept, prosim ? hvala!
Samo jogurt ali dodaj v moko namesto druge tekočine, ostalo pa enako kot za vsak kruh. Pa nasesekljane orehe dodaš. In to je vsa umetnost.
fresh
Bom res morala probat, samo ajdovo moko moram še kupit.
-limonada
zajtrk: žitna kava, kos polnozrnatega pirinega kruha, žlica skute
kosilo: ohrovtova sarma z lososom, solata
večerja: polnozrnate testenine z mandarino in kakavom
vprašanje - kaj mislite o polnozrnatem kuskusu? Bi bil zamenjava za testenine?
Lisa
Zajtrk: hruška, nato pa jogurt in kos polnozrnatega kruha
kosilo: kremna juha iz čičerike, majhen košček pečenega piščančjega fileja, kuhana brokoli in cvetača, zelena solata
malica: jabolko in pomaranča
večerja: polnozrnat riž skuhan v posnetem mleku in jabolčna čežana, malo sladkana s fruktozo.
Pesnica
Katarina, prav imaš glede kuskusa, to sem pa spregledala. Sicer ga imam vedno na zalogi zaradi naše punčke...
Kar se buč tiče: mislite, da velja ta visoki GI tudi za cukine? Za rumene buče (hokaido, muškatne) se mi zdi logično, cukini so pa malo drugačni.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Gosta korenčkova juha s Pure svedri in ingverjem

Tajska rdeča curry pasta